E oficial. Cătălin Homor a fost revocat de la conducerea CNAIR. De ce a fost demis şeful autostrăzilor?

Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost revocat din această funcţie, după ce premierul Sorin Grindeanu a solicitat demiterea sa încă de săptămâna trecută. Interimatul urmează să fie asigurat de Cristian Andrei, şeful direcţiei de mentenanţă, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul companiei.
Economica.net - mie, 11 ian. 2017, 10:47
E oficial. Cătălin Homor a fost revocat de la conducerea CNAIR. De ce a fost demis şeful autostrăzilor?

Update 14:00

În data de 10 ianuarie 2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al Directorului General Cătălin Homor. „În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a Directorului General”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a:

– existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil);
– situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire;
– modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

„De facto, cel care conduce compania e Cristian Andrei. Cătălin Homor nu mai semnează nimic. Aseară, cel care a condus videoconferinţa cu regionalele a fost Cristian Andrei”, ne-au declarat sursele din cadrul CNAIR.

Contactaţi anterior de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au confirmat revocarea lui Cătălin Homor din funcţia de director general al CNAIR. Aceştia au mai spus şi că a fost trimis Corpul de Control al Ministerului la companie.

Cristian Andrei ocupă funcţia de director al Direcţiei de Mecanizare şi Mentenanţă din cadrul CNAIR.

Anterior, acesta a deţinut funcţia de director general adjunct pe partea de întreţinere şi siguranţa drumurilor în perioada când compania era condusă de către Narcis Neaga.

Cătălin Homor a fost numit director general al CNADNR (actuala CNAIR) în decembrie 2015. Anterior, acesta a deţinut atribuţii de director general la Metrorex, după ce fusese Directorul de Investiţii şi Achiziţii Publice din 2013 al companiei care gestionează metroul bucureştean.

Cătălin Homor este de profesie inginer constructor. Anterior poziţiei din Metrorex, Homor a lucrat la o firmă de construcţii din mediul privat Comnord SA, deţinută de omul de afaceri Sorin Creţeanu.

Săptămâna trecută, premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor.

„L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc – n.r.) să trimită Corpul de control la CNAIR şi, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară. I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare ci şi la cauzele care au dus la această situaţie nefericită”, a declarat premierul, la finalul unei şedinţe ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

 (CNAIR) o verificare a:

 

  • existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii (utilaje speciale și starea de funcționare a acestora, stocuri de material antiderapant și combustibil);
  • situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire;
  • modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

 

În data de 10.01.2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al Directorului General Cătălin Homor. În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a Directorului General. 

 

Te-ar mai putea interesa și
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie plătită a scăzut uşor, de la 336,31 în octombrie, la 336,18 lei pe......
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...