Schneider Electric: România este piaţa unde am înregistrat cele mai bune performanţe din sud-estul Europei în ultimii zece ani
„În regiunea din sud-estul Europei, România, datorită echipei locale, în mod clar a fost în ultima decadă o ţară care a performat foarte bine. Aş vrea să subliniez câteva arii pentru că creştem mult mai repede decât piaţa. Ce este important este că există aici multe oportunităţi de business în domenii precum managmentul energiei pentru clădiri. Avem o performanţă foarte bună în centrele de date şi este o piaţă unde România creşte”, a spus Petr Hermann, preşedintele Schneider Electric pentru Europa de Sud-Est, în cadrul unui eveniment.
Marius Perșinaru, preşedintele filialei din România şi Republica Moldova, a adăugat că avansul companiei s-a situat în jurul a 6-7%, domeniul care a performat cel mai bine fiind segmentul clădirilor de birou, unde compania oferă soluţii de eficientizarea a consumului de energie electrică, dar şi echipamente precum prize şi întrerupătoare.
„Soluțiile noastre aduc transformarea digitală în spații de producție, în clădiri comerciale, în rețele de distribuție a energiei electrice, în centre de date – oriunde este loc de eficientizare, iar experiența proiectelor derulate la nivel global în ultimii 5 ani ne arată că economiile realizate în urma acestui proces duc la reduceri medii ale consumului de energie electrică de 24%, cu vârfuri care ajung până la 85% în rândul marilor consumatori de energie. Aceste cifre sunt răspunsul cel mai bun la întrebarea dacă merită ca o companie să treacă printr-un proces de transformare digitală. Noua economie este una digitală, iar o companie nu are nicio șansă de dezvoltare pe termen lung dacă nu ia parte la acest proces”, spune Perșinaru.
El a mai precizat că toată industria românească este pe creştere. „Mă aştept să avem foarte mult de lucru şi dacă scade economia”.
Printre proiectele de eficientizare energetică derulate de Schneider Electric și partenerii săi în România se numără centrul de afaceri Binarium din Cluj-Napoca, care a primit calificativul Outstanding în evaluarea realizată pe baza criteriilor standardului internațional BREEAM, clădirea de birouri The Bridge 1, din București, cât și multe alte fabrici din diferite domenii.
La nivel global, soluțiile Schneider Electric au susținut digitalizarea și eficientizarea managementului energiei într-o multitudine de proiecte, printre care: sediul Deloitte din Amsterdam – cea mai sustenabilă clădire din lume, hotelul Marriott din China, stadionul Tottenham din Londra, compania multinațională de energie Enel sau Lidl Finlanda.