Examenul de admitere va consta în susținerea probelor scris și oral la limba Engleză și a probei de Geografie a României și Europei, iar acesta poate fi susținut de către orice persoană care are vârsta de peste 18 ani și deține diploma de Bacalaureat. Canditații care vor fi admiși în urma examenului vor începe cursurile în cadrul SSAvC pe data de 19 martie 2012, reprezentând modulul teoretic ce durează două luni.
„Elevii admişi vor plăti două taxe: una pentru teorie şi una pentru partea practică a şcolii. Pentru teorie se percepe o taxă de 1.568 de euro, iar pentru cea practică se plăteşte 1.350 de euro, însă nimeni nu le garatează un loc de muncă după absovirea cursurilor”, a spus Cristian Roşca, Training Director la SSAvC.
Pe parcursul celor două luni de pregătire teoretică în cadrul SSAvC, cursanții vor studia materii precum: limba engleză, geografie și meteorologie aeronautică, disciplină și responsabilități, medicină aeronautică, CRM (cooperare în echipaj multiplu), proceduri operaționale normale/anormale/de urgență, cunoașterea aeronavei și legislație aeronautică.
“Domeniul aviației a fost și va fi întotdeauna un domeniu de activitate fascinant și total diferit față de altele, de unde putem vedea și interesul constant față de cursurile pe care școala noastră le oferă. Din anul 2002 până la sfârșitul anului trecut, peste 1.500 de persoane au absolvit cu succes cursurile noastre de însoțitor de bord, acum purtând cu mândrie uniforma unor companii aerine de renume din țară și nu numai. Suntem convinși că și această nouă serie va avea rezultate cel puțin la fel de bune ca și cele de până acum”, a mai spus Cristian Roșca.