Scorţişoara stopează dezvoltarea celulelor canceroase
Dacă unii dintre noi apreciază scorţişoara doar pentru mirosul sau gustul acesteia, este bine de ştiut că aceasta are numeroase beneficii şi asupra sănătăţii.
Strămoşii noştri foloseau această mirodenie atât ca parfum şi condiment, cât şi ca medicament.
Medicii recomandă scorţişoara pentru efectele benefice ale acesteia asupra sănătăţii.
Ajută la creşterea temperaturii corpului
Nu degeaba scorţişoara este un condiment specific mai ales iernii. Aceasta întăreşte sistemul imunitar, reducând riscul apariţiei răcelii şi gripei.
Dacă te confrunţi tot timpul cu mâinile şi picioarele reci, este recomandată o cană cu ceai la care să adaugi şi puţină scorţişoară.
Menţine densitatea osoasă
Mirodenia ce îţi încântă papilele gustative este bogată în calciu, magneziu, fier și fibre. Deasemenea are numeroase beneficii asupra organismului: ajută la formarea și funcționarea corectă a celulelor roșii din sânge, menține densitatea osoasă și calmează articulațiile inflamate, ajută la digestie și la dizolvarea grăsimilor, luptă împotriva bacteriilor și ciupercilor, intensifică procesele cognitive și crește aportul de fibre. O linguriţă de scorţişoară la un castron cu fulgi de ovăz sau la o ceaşcă de cafea, consumate în fiecare zi ajută la menţinerea stării sănătăţii.