„Sunt pe șantierul 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟯 𝗦𝘂𝗱 al 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗔𝟬, pentru a verifica evoluția lucrărilor, dar și pentru a presa și sprijini, totodată, antreprenorul în finalizarea acestui lot de autostradă până la sfârșitul acestui an”, transmite Scrioșteanu într-un live.
Sub presiunea comentariilor negative cu privire la activitatea constructorului elen Aktor, secretarul de stat a transmis un răspuns interpretabil.
„Apreciez omul de acțiune Irinel Ionel Scriosteanu, în schimb am 0 respect pentru Aktor și cine le permite să mai participe la licitații în România. Pe când certificatul complet Negativ, când scăpăm de ei ???”, întreabă un comentator la postarea oficialului de la Transporturi de pe șantierul lotului 3 al A0 Sud .
„În ultimii ani nu au mai câștigat nimic pe domeniul rutier. Este ultimul contract acesta, pe A0. Mulțumesc”, îi răspunde Scrioșteanu.
Nu este clar dacă prin acest mesaj secretarul de stat anunță sfârșitul companiei Aktor în domeniul infrastructurii rutiere din România sau se referă doar la faptul că lotul 3 al A0 Sud reprezintă ultimul contract din ultimii ani câștigat aici de către constructorul elen.
Același oficial de la Transporturi a mai amenințat de altfel constructorul din Grecia cu rezilierea contractului pentru lotul 3 al A0 Sud, pe care îl consideră cel mai important lot de autostradă care trebuie dat în trafic în 2024.
Și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat la începutul lunii iulie, într-o vizită pe Autostrada Bucureștiului (A0), că noul termen de finalizare a lucrărilor pe lotul 3 Sud, anunțat de constructorul elen Aktor, devine nerealist.
Pe de altă parte, luna trecută, constructorul grec Aktor a anunțat că a ajuns la un progres de aproape 70% pe lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului (A0), pe care vrea să îl dea în circulație la începutul toamnei. De asemenea, a fost așternut primul strat de asfalt pe 58% din lungimea totală a tronsonului (18 km).
De asemenea, sunt unii pasionați de infrastructură care apreciază calitatea asfaltului pe loturi construite de Aktor, spre deosebire de cea de pe alte loturi, unde constructorii s-au încadrat în termenele contractuale.
Rămâne de văzut cum vor evolua lucrările pe acest șantier și dacă presiunea guvernamentală exercitată asupra constructorului va ajuta în vreun fel.