Scutaru (MMFPSPV): Mobilitatea forţei de muncă reprezintă un vector de dezvoltare al UE
‘Vom face eforturi pentru a valorifica creşterea economică din ţara noastră în investiţii sociale, cum sunt locurile de muncă pentru tineri sau activarea persoanelor din grupurile vulnerabile. Dacă fiecare ţară din UE va continua să îşi valorifice sectoarele înalt competitive, pot fi create locuri de muncă pe termen lung. Libera circulaţie şi mobilitatea forţei de muncă reprezintă o valoare fundamentală şi un vector de dezvoltare al Uniunii Europene în totalitatea sa, un drept neîngrădit, care nu este negociabil’, a spus Codrin Scutaru.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii remis, miercuri, AGERPRES, discuţiile din cadrul întâlnirii vizează viitoarele orientări în ceea ce priveşte ocuparea şi dimensiunea socială a Strategiei Europa 2020, precum şi modalităţile prin care reforma pieţei muncii şi protecţia socială pot contribui la redresarea economică şi la crearea de locuri de muncă.
Preşedinţia Elenă a UE a organizat, cu acest prilej, două ateliere de lucru simultane cu următoarele teme pentru dezbatere: reformele pieţei muncii în vederea unei redresării economice, cu accent pe crearea de locuri de muncă; combaterea şomajului pe termen lung şi creşterea participării pe piaţa muncii; rolul sistemului de stabilire a salariilor şi reforma legislaţiei în domeniul protecţiei ocupării; redresarea economică şi politicile sociale; rolul schemelor pentru venitul minim.
Potrivit comunicatului, în a doua parte a zilei a fost organizată o sesiune plenară, în cadrul căreia s-a discutat pe tema creării unui număr mai mare de locuri de muncă, dar care să beneficieze şi de condiţii cât mai bune de desfăşurare a activităţii.