Pentru a-i atrage la angajare, edilul gândeşte strategii noi, inclusiv să le asigure locuinţe de serviciu acestor angajaţi pe care-i aşteaptă, din toată ţara.
„Avem oportunitate să mai luăm pe fonduri europene troleibuze noi şi vom aplica pentru câte 15 troleibuze articulate şi simple. Sperăm să rezolvăm şi problema şoferilor. Avem o idee prin care să atragem şoferi şi vatmani la STPT. Încercăm să venim cu o ofertă de locuinţe de serviciu pe perioada imediat următoare, care este de interes stringent, şi pe o perioadă mai lungă, pentru că şoferii vor siguranţa locuinţei şi a serviciului pe termen lung. Avem un parc de 50 de troleibuze, 30 de tramvaie noi ‘Armonia’, 20 de minibuze, 7 vaporetto, la care se mai adaugă 440 biciclete. Anul viitor mai achiziţionăm 44 de autobuze şi 30 de troleibuze (…)”, a detaliat, vineri, într-o conferinţă de presă, primarul Nicolae Robu.
Edilul a mai subliniat că vaporaşele au ajuns să fie foarte apreciate de timişoreni pentru transportul în comun, astfel că zilnic călătoresc în jur de o mie de pasageri care plătesc bilet, la care se adaugă categoriile ce beneficiază de gratuităţi.
În altă ordine de idei, Nicolae Robu a reiterat că în anul 2019 va începe execuţia la construirea altor patru pasaje la nivel cu calea ferată sau subterane, precum şi a patru minimum poduri, unele dintre ele fiind gata în 2020. Unele dintre aceste obiective trebuiau pornite mai demult, dar au fost licitaţii contestate de terţi, în final primăria având câştig de cauză în toate situaţiile
„Ar trebui să fie şi mai dure amenzile pentru cei care depun contestaţii neîntemeiate şi boicotează astfel lucrările, în speranţa de a primi ‘ceva’. Sunt incalificabili. Noi nu am pierdut nicio contestaţie, le-am câştigat pe toate”, a conchis Nicolae Robu.