Luni şi marţi, cele trei şcoli îşi vor prezenta oferta educaţională în domeniul dezvoltării de jocuri video în cadrul celei de-a doua ediţii a conferinţei DEV.PLAY, la centrul comercial Băneasa din Bucureşti.
Cursurile deschid drumul către toate cele trei direcţii de dezvoltare profesională oferite de industria jocurilor video, respectiv programare, design sau partea artistică.
Cursul standard de game deisgn al Universităţii din Suffolk durează trei ani, iar studenţii pot învăţa de la profesionişti cu background profesional în industrie. Programul educaţiona include elemente de abordare psihologică a designului de jocuri video, oportunităţi de a lucra în cadrul unor proiecte cu companii care dezvoltă jocuri, alături de profesionişti din industrie, cursuri extracuriculare de business privind înfiinţarea unui startup în domeniul jocurilor video şi oportunităţi de angajare.
Comunitatea dezvoltatorilor de jocuri video din România a ajuns la peste 6.000 de membri, angajaţi atât la studiouri mari, consacrate, divizii ale unor giganţi multinaţionali, cât şi în startup-uri indie şi afaceri locale cu potenţial mare de creştere. Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video din România se ridică la peste 145 de milioane de dolari anual.
Una dintre principalele probleme ale industriei locale de producţie de jocuri video este accesul la specialişti bine pregătiţi în domeniu, în lipsa unor facultăţi sau programe educaţionale dedicate.
România nu duce lipsă de programatori talentaţi, astfel că problemele dezvoltatorilor de jocuri apar în principal la recrutarea de artişti, designeri, oameni cu pregătire şi experienţă la nivel de producer, care să poată crea şi executa concepte noi, cu toate elementele specifice industriei.
În acest context, companiile care au investit devreme în studiouri de jocuri în România, precum Ubisoft, Electronic Arts sau Gameloft, au devenit adevărate centre de formare profesională pentru actuala generaţie de dezvoltatori. Însă pentru a-şi susţine creşterea, industria locală are nevoie de o bază mult mai largă de recrutare.