Se deschid şase magazine de bricolaj în acelaşi timp. Brico Depot ajunge la o reţea de 8 magazine

13 10. 2014
bricodepot4_82616700

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher va redeschide, pe 17 octombrie, şase dintre cele 13 unităţi Bricostore pe care le mai are de remodelat. Este vorba despre unităţile din cartierul bucureştean Militari, Ploieşti, Piteşti, Arad, Braşov şi Oradea. Kingfisher, care a cumpărat în 2013 reţeaua Bricostore de la grupul francez Bresson, a remodelat până acum unitatea din cartierele Pantelimon şi Orhideea. 

Bricostore-un singur magazin în Bucureşti

Prin remodelarea magazinului din Militari, prima unitate Bricostore deschisă în România, în 2002, sigla Bricostore va rămâne, până anul viitor, ancorat pe un singur magazin, cel din Băneasa. Treptat, şi celelalte unităţi Bricostore vor redeveni Brico Depot, termenul oferit de britanicii de la Kingfisher pentru remodelare fiind de aproximativ 2 ani începând cu luna martie. 

Un nou concept în România

Redeschiderea fostelor magazine Bricostore sub un alt nume presupune dezvoltarea pe piaţa de profil a unui nou concept, ce se vrea atractiv prin diferenţierea faţă de concurenţă, dar şi prin politica de preţuri mici „în fiecare zi”. În cazul Brico Depot, promoţiile tradiţionale sunt înlocuite de aşa numitele produse „arivaj”. Este vorba despre acele mărfuri care nu se regăsesc în gama permanentă a retailerului şi care sunt comercializate la preţuri cu cel puţin 15% mai mici faţă de competiţie în anumite momente şi în limita unor stocuri disponibile. În medie, în magazin vor fi în permanenţă în jur de 150 de produse de acest gen, care vor fi comunicate prin pliante distribuite regulat. 

Mai puţine produse, design de depozit

Una dintre caracteristicile conceptului Brico Depot se referă la numărul limitat de produse. Retailerul va comercializa 12.000 de produse, faţă de 30.000 cât existau în magazinele Bricostore. Spre exemplu, au renunţat complet la gama de produse de grădinărit. În schimb, au păstrat aceleaşi game, oferta fiind organizată ţinând cont de trei poli de interes: materiale de construcţii, amenajări interioare şi partea tehnică cu unelte necesare activităţilor de construcţii. Mare parte dintre furnizorii Bricostore au fost preluaţi de Brico Depot. Majoritatea sunt din România.

Grupul britanic Kingfisher a raportat în primul semestru al anului fiscal în curs (februarie – august) vânzări de 42 de milioane de lire sterline (aproximativ 52 mil. euro) pe piaţa locală şi pierderi de 6 milioane de lire (circa 7,4 mil. euro), potrivit raportului financiar. „Bicostore România, companie cumpărată în trimestrul doi al anului financiar 2013/2014, a realizat vânzări de 42 de milioane de lire sterline. Pierderea de şase milioane de lire sterline include costurile de transformare a magazinelor în formatul Brico Depot, unităţi care performează mai bine decât în vechiul format”, se arată în raport.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, în 2013, Bricostore România a raportat o cifră de afaceri de 144 mil. euro.