Se lansează Jazz Compas, prima revista de jazz şi muzică improvizată
Jazz Compas este publicația care lipsea publicului românesc pasionat de jazz și de noile tendințe muzicale de pe scenele autohtone și internaționale. Revista este scrisă clar și la obiect, într-un limbaj accesibil, se evită părtinirile dar se acceptă pasiunea. Informația și ideile puse în circulație sunt la zi și își propune să transmită publicului din România ideea că muzicile alternative necomerciale pot fi accesibile dacă există deschidere și informație adecvată.
Printre autorii editorialelor și articolelor se numără Virgil Mihaiu, Mircea Tiberian, Florian Lungu, Maria Balabaș, Diana Miron, Cătălin Milea și alții. În primul număr sunt publicate interviuri cu figuri importante ale jazzului și muzicii improvizate, precum Evan Parker, Eugen Gondi sau Kurt Elling, review-uri despre jazzul din România și colaborările internaționale care aduc prestigiu artiștilor români.
„Când am auzit prima dată cuvântul ‘jazz’ n-am știut ce înseamnă, însă îmi amintesc că, prima oară când am ascultat așa ceva, totul s-a schimbat pentru mine. Duke Ellington și John Coltrane mi-au povestit de pe o casetă audio pe care am ascultat-o acasă la un prieten apropiat că jazzul e ceva ce e în noi toți. Jazz Compas, prima publicație de jazz și muzică improvizată din România, este revista destinată oamenilor care cunosc bine acest fenomen, dar și celor care au primele contacte cu jazz-ul și muzica improvizată. După ce o citiți apăsați butonul ‘play’, sau, și mai bine, mergeți la un concert. Dacă ne vedem acolo, înseamnă că ne-am îndeplinit misiunea.” (Cătălin Milea fondator al revistei).
Prima ediție a revistei a fost susținută de ArCub și Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna. Dacă vă place primul număr din Jazz Compas – abonamentele pentru numerele următoare se vor putea face pe site-ul revistei www.jazzcompas.com sau prin poștă.