Se reaprinde lumina la Sighet. Anchetă cu imagini de la explozia din club şi acuzaţii

Economica.net
22 02. 2012

Specialiştii care au verificat sistemul de distribuţie a gazelor în Sighetu Marmaţiei spun că zona este sigură. De altfel ei au şi cerut reluarea alimentării cu energie electrică în zona în care au avut loc cele două explozii.

Anchetatorii au renunţat pentru moment la dărâmarea clădirii, pentru că membrii familiei uneia dintre victime se opun. Rudele victimelor deflagraţiei din Sighetu Marmaţiei acuză autorităţile că fac o anchetă superficială. Oamenii spun că s-a dispus demolarea clădirii fără să fi fost culese toate probele şi că o parte din martori nu au fost audiaţi.

Oamenii din zonă susţin că abia s-au făcut verificări la sistemul de gaze.

La cabinetul nostru nu s-a găsit nimic în neregulă 1.36 + 1.40 nicăieri nu a fost găsită nicio neregulă . ba mai mult, după acel control trebuia să facem şi acel ISCIR, şi a fost făcut şi acest demers, declarându-se toată zona a fi în regulă„, a declarat Oniţa Ivaşcu, avocat.

Sistemul de supraveghere video a fost ridicat din club iar imaginile urmează să fie analizate.

Firma distribuitoare de gaz este un offshore cu sediul în Cipru şi are doar 2 angajaţi. Conducta magistrală alimentează 2.000 de locuitori din Sighetul Marmaţiei, iar Primăria locală susţine că nu cunoaşte toate detaliile contractului.

Amintim că prima explozie de la clubul din Sighetu Marmaţiei a avut loc sâmbătă, în jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. A doua explozie, care i-a surprins pe anchetatorii care făceau investigaţii la faţa locului, s-a produs în jurul orei 10.00 – 10.30.

Clubul unde a avut loc prima deflagraţie este situat la subsolul clădirii, iar deasupra acestuia este un cabinet notarial.

În urma primei explozii, şapte persoane au fost rănite, dintre care şase tinere au fost aduse duminică dimineaţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un avion militar. Ele au suferit arsuri pe 30-60 la sută din suprafaţa corpului, mai ales pe faţă şi pe mâini.

În a doua deflagraţie, zece persoane au fost rănite, printre care trei ofiţeri de poliţie, doi pompieri şi un notar care avea biroul deasupra clubului.