Se vor deschide traficului 2,5 km de autostradă – API. “Cea mai scurtă inaugurare de autostradă din lume”

Un mic tronson de autostradă va fi deschis în zona de vest a Bucureștiului, care va face legătura cu A1, spun cei de la Asociația Pro Infrastructura (API).
Economica.net - vin, 06 sept. 2024, 12:33
Se vor deschide traficului 2,5 km de autostradă – API. “Cea mai scurtă inaugurare de autostradă din lume”

Iată ce a anuțat Asociația Pro Infrastructură pe facebook:

“A1-Bâcu, cea mai scurtă inaugurare de autostradă din lume.

După ce din iulie era cert că grecii de la Aktor nu mai au șanse să deschidă în 2024 cei 18 km ai lotului 3 A0 Sud nici măcar în sistem semi-profil, vom primi o palidă consolare: 2,5 kilometri între Autostrada A1 și DJ601A, cu descărcare provizorie lângă Bâcu.

Un strănut util doar pentru eMag (și angajații săi) și unii locuitori din zonă. Intrarea în Capitală prin Dragomirești nu este o alternativă viabilă în cazul majorității bucureștenilor din simplul motiv că acest drumeag e deja extrem de aglomerat, fără să luăm DNCB în calcul.

Sigur, 2,5 kilometri sunt mai mult decât zero. Însă traficul de tranzit și transferul cetățenilor în/din oraș nu sunt rezolvate”.

Cei de la API sutnt siguri că lotul construit de grecii de la Aktor, ultimul din inelul de sud al A0, care ar fi urmat să facă legătura între A0 și restul autostrăzii de centură A0 Sud care este deschisă circulației până la intersecția cu A2, nu va fi gata în acest an.

“Concluzia? Doar 2,5 kilometri între A1 și Bâcu în 2024 și nicio șansă pentru conexiunea completă A1-DN6 pe A0 Sud, cu două pasaje practic neîncepute (Țegheș și Clinceni) și multe alte zone încă blocate sau întârziate de birocrație și de cheful de muncă al grecilor”, scriu cei de la API.

Totuși, potrivit unor informații transmise redacției Economica.net la finalul lunii august, Aktor intenționează să finalizeze în 2024 lucrările la lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului (A0), deși unele evenimente neprevăzute cauzează întârzieri.

„Finalizarea lucrărilor este programată pentru anul 2024 cu siguranță. Deși termenul inițial era septembrie, acesta a fost decalat cu 3 luni ca urmare a mai multor factori și evenimente neprevăzute, precum ar fi descoperirea unei țevi Transgaz în zona Țegheș sau a unor exproprieri forestiere care au durat mai mult decât era estimat”, au răspuns reprezentanții Aktor la solicitarea ECONOMICA.NET.

Te-ar mai putea interesa și
Trump scapă de o nouă tentativă de asasinat
Trump scapă de o nouă tentativă de asasinat
Poliţia federală americană FBI a anunţat duminică după-amiază că investighează "o presupusă tentativă de asasinat" care l-a vizat din nou pe Donald Trump, candidatul republican fiind "în......
Importurile de gaze au crescut cu aproape 5,9% în primele şapte luni din 2024. Producţia s-a majorat cu 1,3%
Importurile de gaze au crescut cu aproape 5,9% în primele şapte luni din 2024. Producţia s-a majorat cu 1,3%
România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,013 milioane tone echivalent ...
Primetime Emmy 2024: Serialele TV „Shogun” şi „Hacks” au câştigat principalele trofee
Primetime Emmy 2024: Serialele TV „Shogun” şi „Hacks” au câştigat principalele trofee
Producţiile TV "Shogun" - care a obţinut un număr record de 18 premii - şi "Hacks" au câştigat principalele trofee ...
Cum se înțeleg regenerabilele cu rețeaua electrică: “Pentru un parc solar de 5 MW s-a cerut reconductorarea a 200 km de linie de înaltă tensiune, e de noaptea minții”
Cum se înțeleg regenerabilele cu rețeaua electrică: “Pentru un parc solar de 5 MW s-a cerut reconductorarea a 200 km ...
Reprezentanții industriei regeberabile spun că s-a ajuns la un punct critic în dezvoltarea proiectelor, iar una dintre ...