Sechestru pe toată averea Elenei Udrea, în dosarul Hidroelectrica
Magistraţii Curţii de Apel au respins, luni, excepţiile formulate de Elena Udrea şi Dan Andronic şi au decis că poate începe judecarea pe fond a dosarului.
De asemenea, Curtea de Apel a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare ale Elenei Udrea, până la concurenţa echivalentului în lei a sumei de 4.700.000 euro, în vederea confiscării speciale.
Decizia poate fi contestată, iar Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, spune că apărarea pregăteşte căile de atac.
„Aşteptăm să ni se comunice, apoi în termenul legal vom pregăti căile de atac la Înalta Curte”, a declarat pentru News.ro, avocatul Elenei Udrea.
În acest dosar, Elena Udrea şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în 20 decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, respectiv mărturie mincinoasă, Elena Udrea fiind acuzată că a cerut cinci milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru ca în schimb să intervină pentru menţinerea contractului între Hidrolectrica şi firma acestuia.
Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută omul de afaceri Bogdan Buzăianu, prin intermediari, de a primi suma de cinci milioane de dolari pentru a interveni pe lângă factori de decizie din Ministerul Economiei şi din SC Hidroelectrica SA, pentru menţinerea în condiţiile deja negociate (preţ şi cantitate de energie furnizată) a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu Hidroelectrica.
Din suma promisă, Elena Udrea a primit, în noiembrie 2011, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro. Creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii, spun procurorii DNA.