Secretele mierii: Este cel mai puternic energizant natural
Pe lângă o multitudine de minerale (cupru, mangan, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fier, fosfor, siliciu), mierea mai conţine şi o serie de vitamine, pe care medicii nutriţionişti le consideră ca fiind exact ceea ce are nevoie organismul uman.
Printre tipurile de miere se numără mierea monofloră (dintr-un singur fel de flori), mierea polifloră (din mai multe flori) şi mierea de pădure care este cea mai remineralizantă dintre toate.
Medicii nutriţionişti recomandă să nu se dezaharisească mierea, deoarece prin acest proces se pierd substanţele nutritive. Ea ar trebui consumată zaharisită, căci în felul acesta îşi menţine substanţele hrănitoare şi înseamnă că este naturală.
Printre beneficiile mierii se numără: vindecarea obezităţii, energizarea organismului şi înlăturarea oboselii. Mai mult, acest produs are funcţie de calmant, combate insomnia şi are efect hipotensiv. Mierea are şi proprietăţi bactericide, dar şi o acţiune uşor laxativă şi antiseptică.
Mierea poate fi introdusă în alimentaţia sugarilor, deoarece ajută la diminuarea stărilor de vomă. Aceasta poate fi consumată şi pe bază de expectorant.
Afecţiunile ficatului, digestive, respiratorii, renale sau cele ale sângelui pot fi tratate cu ajutorul mierii. În plus, aduce efecte benefice în artrite, artroze, arteerite şi luptă împotriva sterilităţii. Un alt lucru important pe care îl aduce mierea pentru sănătatea noastră este acela că înlătură cârceii din picioare, tremurul mâinilor sau al picioarelor, tremurături ale colţului gurii sau ale pleoapelor.
Mierea poate fi consumată de oricine, în afară de persoanele care sunt bolnave de diabet şi de copiii sub doi ani.
Pentru îngrijirea tenului, sunt recomandate produsele pe bază de miere şi lăptişor de matcă.