Pe ordinea de zi a şedinţei din 11 iulie a Secţiei pentru procurori a CSM se află un singur punct: „Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 4303/2018 privind continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a revocării din funcţia de conducere deţinută”.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.
Laura Codruţa Kovesi a spus că decretul de revocare semnat luni de către preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea sa din funcţie „lasă un mare semn de întrebare” – dacă va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei. „Nu comentez decizia CCR, dar motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei”, a afirmat Kovesi.
De asemenea, ea a spus că DNA a demonstrat că legea este egală pentru toţi şi nimeni nu e prea puternic pentru a se sustrage din faţa legii, a contribuit la conştientizarea societăţii cu privire la gravitatea fenomenului corupţiei şi a arătat că poate fi înfrântă corupţia. Kovesi a afirmat că voinţa politică acum este pentru blocarea justiţiei şi că modul brutal în care se forţează modificarea legilor penale arată că vor protecţie pentru trecut, pentru prezent şi pentru viitor şi şi-a îndemnat colegii procurori să nu abandoneze lupta.
Laura Codruţa Kovesi a mai spus, în declaraţia de presă care a durat câteva minute, că începând de astăzi nu va mai lucra în DNA şi va rămâne procuror: „De astăzi nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror”.