Sectorul 3 va primi cei mai mulţi bani pentru echilibrarea bugetelor, Sectorul 1, suma cea mai mică
Potrivit proiectului de hotărâre, sumele repartizate sectoarelor vor fi folosite pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a celor de infrastructură din acest an, care necesită cofinanţare locală, dar şi pentru plata arieratelor.
Astfel, Sectorul 2 ar putea primi 14.351.000 de lei, administraţia publică a Sectorului 4 – 12.311.000 de lei, Sectorul 5 – 11.385.000 de lei, iar Sectorul 6 – 15.711.000 de lei.
Cea mai mare sumă, de 16.137.000 de lei, a fost repartizată Sectorului 3, în timp ce reprezentanţii autorităţii locale a Sectorului 1 vor primi 9.172.000 de lei, conform proiectului.
Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, propunerea de repartizare a urmat criteriul numărului de locuitori din fiecare sector.
În document se arată, însă, că reprezentantul Sectorului 6 nu a fost de acord cu acest criteriu, la întâlnirea care a avut loc între reprezentanţii municipalităţii şi cei ai sectoarelor Capitalei, iar cel al Sectorului 5 „deşi a fost convocat în mod repetat, nu a participat la întâlnire”.
„Numărul de locuitori ai sectoarelor luat în calcul la determinarea sumei pe fiecare sector în parte este cel afişat pe site-ul Institutului Naţional de Statistică într-un comunicat de presă ca urmare a rezultatelor provizorii ale recensământului populaţiei şi locuinţelor din 20 octombrie 2011”, se arată în raport.
Capitala va avea în acest an un buget de 4,52 miliarde de lei, acesta urmând să fie supus aprobării consilierilor generali, tot în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).