Şedinţă de guvern. Contul general anual de execuţie a bugetului de stat, pe ordinea de zi

Guvernul ar putea aproba în şedinţa de vineri proiecte de lege care vizează conturile generale anuale de execuţie a bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, a bugetului asigurărilor pentru şomaj pe anul 2023, a bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi al datoriei publice aferente anului 2023.
AGERPRES - vin, 28 iun. 2024, 09:09
Şedinţă de guvern. Contul general anual de execuţie a bugetului de stat, pe ordinea de zi

Potrivit unui comunicat al Guvernului, un alt proiect de lege se referă la rezilienţa entităţilor critice, scrie Agerpres.

Primele două proiecte de ordonanţă de urgenţă incluse pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de vineri vizează măsuri pentru desfăşurarea activităţilor integrate aferente emiterii şi transmiterii deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii şi aprobarea modalităţii de organizare şi desfăşurare a concursului de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice specifice cu statut special vacante/temporar vacante de inspector de muncă şi inspector social din cadrul instituţiilor publice aflate în subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Un proiect de ordonanţă de urgenţă este pentru modificarea Codului administrativ iar altul completează OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Guvernul va mai analiza şi aproba OUG care modifică Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior nr. 199/2023, completarea de acte normative în scopul creşterii siguranţei rutiere şi Statutul poliţistului.

Alte proiecte de OUG vizează înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Minier, Petrolier şi al Stocării Geologice a Dioxidului de Carbon şi aprobarea unor măsuri temporare referitoare la salarizarea grefierilor şi a altor categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea.

Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern sunt incluse mai multe proiecte de hotărâri şi memorandumuri.

Te-ar mai putea interesa și
Debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară, peste mediile multianuale în lunile iulie, august şi septembrie (prognoză)
Debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară, peste mediile multianuale în lunile iulie, august şi septembrie (prognoză)
Debitul maxim al fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) se va situa peste mediile multianuale în lunile iulie, august şi septembrie, în timp ce regimul hidrologic pe......
Viktor Orban anunţă o noua alianţă cu partidele populiste din Austria şi Cehia: „O nouă epocă începe. Noua grupare poate schimba politica europeană”
Viktor Orban anunţă o noua alianţă cu partidele populiste din Austria şi Cehia: „O nouă epocă începe. Noua ...
Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu partidele populiste din Austria şi Republica Cehă ...
BVB – Capitalizarea a crescut, în această săptămână, cu 1,73 miliarde de lei
BVB – Capitalizarea a crescut, în această săptămână, cu 1,73 miliarde de lei
Capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a crescut, în această săptămână, cu 1,73 miliarde de lei, la 339,905 ...
Am pierdut lupta cu AI? Statisticile arată că majoritatea angajaților vor să dea mâna cu Inteligența Artificială. Tu ce ai face?
Am pierdut lupta cu AI? Statisticile arată că majoritatea angajaților vor să dea mâna cu Inteligența Artificială. ...
Aproape 60% din angajații din întreaga lume văd în dezvoltarea AI un punct de referință și au de gând să se recalifice ...