Șefa ONRC, demisă din funcție ca urmare a blocajelor apărute după lansarea noului portal

Valentina Burdescu, directoarea Oficiului Național al Registrului Comerțului, a fost demisă din funcție de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, ca urmare a blocajelor cu care se confruntă firmele după implementarea noului portal ONRC.
Ion Dobreanu - joi, 12 sept. 2024, 14:15
Șefa ONRC, demisă din funcție ca urmare a blocajelor apărute după lansarea noului portal

Probleme cu implementarea noului portal ONRC

Raportul Corpului de Control a constatat că deciziile cu privire la modul și momentul implementării noului sistem informatic, precum și testarea insuficientă a aplicației informatice au generat disfuncționalități în activitatea instituției.

„Raportul Corpului de Control a constatat existența unui management defectuos la nivelul conducerii O.N.R.C. Mai exact, decizia punerii în producție a noului sistem la data de 26 iulie 2024, precum și suspendarea activității O.N.R.C. și a oficiilor teritoriale în perioada 16-25 iulie au fost adoptate în mod exclusiv de către directorul general/managerul de proiect Valentina Burdescu, fără consultarea personalului din cadrul O.N.R.C. și din cadrul oficiilor teritoriale. Precizăm că directorul general al O.N.R.C. a fost desemnat manager de proiect pentru proiectul privind noul sistem al O.N.R.C. în data de 29 octombrie 2018″ a transmis Ministerul Justiției, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, ministrul Justiției i-a asigurat pe directorii oficiilor teritoriale de tot sprijinul pentru soluționarea problemelor întâmpinate. Totodată, a inițiat o Ordonanță de Urgență, adoptată în ședința de Guvern de miercuri, 11 septembrie. Prin aceasta, va fi alocat un număr mai mare de personal în soluționarea dosarelor înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Prima măsură propusă prin OUG este reîncadrarea consilierilor juridici pe funcții de registratori printr-o procedură internă, având în vedere că există 46 de posturi de registratori vacante la nivelul O.N.R.C. și al oficiilor din țară.

Cea de-a doua măsură propune exercitarea de către personalul cu funcție de conducere a atribuțiilor de registrator.

Cine a preluat conducerea instituției

În locul acesteia, la conducerea ONRC a fost numită Luiza Mardare. Aceasta este director al ONRC Constanța din 2014.

„Este o persoană cu experiența unei funcții de conducere, fiind director al ORCT Constanța, familiarizată cu noul sistem implementat. Are o viziune amplă asupra organizării interne a instituției”, potrivit Ministerului Justiției.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...