Şefii administraţiilor fiscale din ţările UE vin la Bucureşti în toamna acestui an

Şefii administraţiilor fiscale din statele Uniunii Europene se vor reuni în această toamnă la Bucureşti, unde se va organiza reuniunea anuală a summit-ului IOTA G27, a anunţat luni Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
Economica.net - lun, 14 ian. 2013, 12:28
Şefii administraţiilor fiscale din ţările UE vin la Bucureşti în toamna acestui an

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, s-a întâlnit luni cu directorul general pentru Vamă şi Taxe din Austria, Wolfgang Nolz, venit la Bucureşti pentru a discuta pregătirea Summit-ului IOTA G27 care va avea loc în toamna acestui an, se arată într-un comunicat ANAF.

Summit-ul G27 este forumul internaţional care reuneşte toţi preşedinţii de administraţii fiscale din Uniunea Europeană.

„Întâlnirea şefilor de administraţii fiscale din Uniunea Europeană la Bucureşti, în toamna acestui an va face ca România să devină centrul european al combaterii evaziunii fiscale în perioada summit-ului. Vizita directorului general pentru Vamă şi Taxe din Austria marchează consolidarea cooperarii bilaterale dintre ANAF şi Ministerul Federal de Finanţe, precum şi recunoaşterea faptului că ANAF are resursele necesare pentru a performa. Expertiza omologilor noştri austrieci în combaterea evaziunii fiscale precum şi în alte domenii conexe activităţilor fiscale este un câştig rezultat din întâlnirea noastră”, a declarat Şerban Pop citat în comunicat.

Potrivit comunicatului, pe agenda discuţiilor dintre cei doi oficiali se regăsesc şi subiecte ce ţin de consolidarea cooperării dintre cele două administraţii fiscale.

Administraţia fiscală austriacă este una dintre cele mai performante instituţii de acest tip din Europa, iar Austria este statul cu cea mai mică evaziune fiscală din UE, prejudiciul la bugetul de stat fiind estimat la circa 8% din PIB.

Potrivit ANAF, întâlnirea celor doi oficiali va aborda şi subiecte ce ţin de modalităţi de creştere a încasărilor la bugetul de stat, astfel încât România să ajungă într-un timp cât mai scurt la nivelul mediei europene, de 42 – 43%, faţă de 33% cât este în prezent.

Preşedintele ANAF a subliniat importanţa cooperării între administraţiile fiscale din statele membre UE apreciind că o colaborare cât mai strânsă între acestea, în special în privinţa schimbului de informaţii şi de bune practici duce la îndeplinirea misiunii pe care fiecare administraţie fiscală o are de îndeplinit.

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul şi-ar putea majora semnificativ exporturile de ţiţei de la portul turcesc Ceyhan, a declarat luni ministrul Energiei, Almasadam Satkaliyev, o decizie care ar reduce ponderea de peste......
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Miliardarul american Elon Musk, desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, să conducă un departament care va ...
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu ar trebui să existe amenzi în Uniunea Europeană pentru companiile ...
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru a apăra libertatea și democrația
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru ...
În urma desfășurării ieri a turului I al alegerilor prezidențiale, Fundația Romanian Business Leaders a transmis un ...