Șefii grupului Continental discută separarea grupului în patru entități

Presa germană scrie că grupul Continental, după ce a renunțat la divizia Powertrain, discută separarea în patru entități independente.
Robert Stan - vin, 18 feb. 2022, 08:06
Șefii grupului Continental discută separarea grupului în patru entități

Șefii grupului Continental încearcă să convingă acționarul majoritar Schaeffler că separarea afacerilor în patru divizii independente ar putea duce la creștere puternică a valorii.

Conform publicației germane Business Magazin, cele patru potențiale divizii independente – anvelope, conducere autonomă, automotive și ContiTech – ar putea fi ulterior vândute sau introduse într-o procedură de IPO pentru a atrage noi fonduri de pe piață.

În opinia surselor Manager Magazin, o astfel de mișcare ar putea crește valoarea grupului Continental de la nivelul actual de aproximativ 17,5 miliarde de euro la 40 – 45 de miliarde de euro.

Deocamdată, atât Continental, cât și Schaeffler au refuzat să comenteze informațiile menționând că, în prezent, nu există planuri de a modifica structura companiei.

Grupul Continental a făcut deja o serie de pași în direcția unei restructurări menite să sporească profitabilitatea și veniturile acționarilor, inclusiv renunțarea la divizia Powertrain care a devenit independentă sub numele Vitesco Technologies.

Ca și Manager Magazin, publicația germană Handelsblatt a scris cu câteva zile în urmă că divizia de conducere autonomă a grupului german ar urma să devină o entitate juridică de sine stătătoare de la 1 ianuarie 2023 și că, ulterior, este luată în considerare o o ofertă publică inițială (IPO) pentru o parte dintre acțiuni.

Oferta Publică Inițială (IPO) este cea mai populară metodă prin care o companie poate strânge capital, fiind un proces multidimensional ce se adresează tuturor investitorilor – individuali și instituționali – dispuși să cumpere o participație.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...