Şeful Alstom: Siemens poate ‘visa’ la un schimb de active cu Alstom

Şeful Alstom, Patrick Kron, a declarat la o conferinţă a investitorilor că Siemens ar putea 'visa' la un schimb de active cu Alstom, se arată într-un raport publicat joi de Exane BNP Paribas, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 19 iun. 2014, 11:10
Şeful Alstom: Siemens poate 'visa' la un schimb de active cu Alstom

‘Ei vor activităţile noastre din domeniul gazelor şi noi ar trebui să preluăm afacerile lor din transporturi … li se permite să viseze. La sfârşitul negocierilor, chiar dacă unii au o altă impresie, vor decide acţionarii’, a afirmat Patrick Kron

Purtătorul de cuvânt al Alstom a refuzat să comenteze declaraţiile şefului companiei franceze.

Board-ul Alstom urmează să decidă luni între oferta de 12,4 miliarde de euro de la General Electric şi propunerea concurentă formulată împreună de Siemens şi Mitsubishi Heavy Industries (MHI).

Kron a explicat că acţionarii vor analiza ofertele din punct de vedere economic, al fezabilităţii şi al riscurilor de execuţie.
Miercuri, Siemens MHI au venit cu o nouă ofertă pentru o parte din activităţile din domeniul energiei ale grupului francez Alstom.

Siemens vrea să achiziţioneze afacerile din domeniul turbinelor cu gaz ale Alstom, în timp ce Mitsubishi a propus înfiinţarea a trei societăţi mixte cu o participaţie de 10% în compania franceză. Oferta include 3,1 miliarde de euro în numerar. Siemens oferă 3,9 miliarde de euro pentru activităţile din domeniul gazelor ale Alstom, în timp ce GE a oferit 17 miliarde de dolari pentru activităţile Alstom legate de sectorul energetic.

De asemenea, Siemens negociază crearea unei divizii comune feroviare cu Alstom, companie care produce celebrele trenuri de mare viteză TGV.

GE şi Siemens s-au angajat să creeze 1.000 de locuri de muncă.

Autorităţile franceze au drept de veto în acest dosar şi au anunţat că doresc să obţină garanţii cu privire la locurile de muncă, menţinerea centrelor de decizie în Franţa şi mai ales cu privire la tehnologia Alstom în domeniul turbinelor cu aburi, care echipează centralele nucleare ale grupului francez de utilităţi EDF.

Siemens are 370.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport. Este prezent în România de 20 de ani, iar 1.050 angajaţi lucrează în centrele de producţie locale şi în birourile din Bucureşti.

Alstom România derulează proiecte de reabilitare bazate pe tehnologii avansate în sectoarele Power, Transport şi Grid.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie ...
Ratingul de ţară al acordat României de agenția S&P lobal, de BBB-/A3, este "o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni......
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai ...
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează ...