‘Producţia de apă a fost de circa 126 de milioane de metri cubi, iar cifra de afaceri a fost în jur de 160 de milioane de euro. Cifra de afaceri a fost în scădere cu 15 milioane de euro, pentru că au fost două scăderi tarifare, iar investiţiile au fost de 29 de milioane de euro. Practic, cifra de afaceri a scăzut, dar, eficientizând munca, am atins ceea ce ne-am propus pentru anul trecut. Am plătit dividende către Primărie, dar şi către angajaţi’, a spus Mihailovici.
În ceea ce priveşte consumul de apă pe cap de locuitor, şeful Apa Nova Bucureşti a precizat că, deşi este în uşoară scădere, se află în continuare peste media europeană, dar ‘românul a ajuns la un grad de maturitate’.
‘Menţinerea stabilităţii producţiei de apă se datorează faptului că am încercat să alimentăm cu apă şi zonele limitrofe, metropolitane Bucureştiului, având încredere în calitatea apei noastre. Consumul este un pic mai mare decât media europeană, suntem undeva la 132 de litri pe om şi zi, dar se constantă pe zi ce trece că românul a ajuns la un grad de maturitate, astfel încât să îşi eficientizeze consumul. Sunt convins că în viitorul apropiat va încerca mai mult acest lucru şi va reuşi şi vom ajunge către media europeană’, a precizat Mihailovici.
Dacă în 1999 se înregistra un consum de 600 de litri pe om pe zi, acum s-a ajuns la 132 litri pe om şi zi, dar la nivel european este undeva între 110-125 de litri/om/zi.
Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti şi are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul municipiului Bucureşti.