„Este un an aniversar (CEC Bank va aniversa anul acesta 155 de ani – n.r). Suntem foarte mândri de acest aspect. E adevărat că sunt foarte mulţi colegi care au scris această istorie şi, sper eu, că şi în viitor ne vom ridica cel puţin la acelaşi nivel. Odată cu această aniversare, pentru noi un alt moment important pe care vrem să-l menţionăm ţine de capitalizarea acestei bănci, lucru care probabil s-a discutat în perioada recentă şi care ne ajută pe în perioada următoare să ne dezvoltăm. Este, dacă vreţi, cea mai importantă bancă a statului român şi care de acum va avea altă perspectivă. Am mai spus-o şi o repet, vrem să ne ducem în top cinci jucători din sistemul bancar. Cred că avem ingredientele necesare, reputaţia necesară şi evident, zic eu, că privim cu multă responsabilitate tot ce se va întâmpla la nivelul întregului sistem bancar”, a spus Bogdan Neacşu, la conferinţa „Lecţii învăţate & Gala Performanţei” 2019.
El a menţionat că anul acesta a fost unul cu multă intensitate din multe puncte de vedere, politic şi economic, dar pentru finanţişti este important cum îşi joacă rolul în economie.
„Nu putem să ne bazăm doar pe corecţii fiscale şi legislative. Trebuie şi noi până la urmă să înţelegem că ceea ce înseamnă ban sau resurse financiare trebuie să ajungă în acele segmente de care economia are nevoie”, a afirmat Bogdan Neacşu.
Comisia Europeană a anunţat, recent, că a constatat că planurile României de a injecta capital în valoare de 200 de milioane euro în CEC Bank, care este deţinută integral de stat, nu implică acordarea unui ajutor de stat. Comisia a constatat că recapitalizarea va fi realizată în condiţiile pieţei şi, prin urmare, nu implică niciun ajutor de stat în favoarea băncii în sensul normelor UE.