Şeful NEPI a fost remunerat anul trecut cu aproape 200.000 de euro

Martin Slabbert a fost remunerat anul trecut cu 195.267 de euro (16.272 de euro pe lună) pentru funcţia de preşedinte executiv al fondului sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), poziţie ocupată din anul 2007.
Economica.net - mie, 27 mart. 2013, 20:59
Şeful NEPI a fost remunerat anul trecut cu aproape 200.000 de euro

Suma încasată de Slabbert a crescut cu circa 16% faţă de 2011, când acesta a primit 168.000 euro, potrivit raportului financiar al fondului.

Slabbert se numără printre fondatorii NEPI (în 2007), unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România în ultimii ani, cu proprietăţi în valoare de peste 600 milioane de euro. Printre proiectele deţinute de NEPI se numără Floreasca Business Park (Bucureşti), City Business Center (Timişoara) şi The Lakeview (achiziţionată în acest an) sau centrele comerciale Promenada Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti.

Victor Semionov, directorul financiar al NEPI din anul 2010 a încasat 88.533 de euro anul trecut, în creştere cu 12% faţă de 2011. Absolvent al Facultăţii de Finanţe din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Semionov a fost consilier financiar în cadrul Deloitte Central Europe. Semionov este de asemenea, cofondator al NEPI.

Din conducerea NEPI mai fac parte încă cinci membri non-executivi, printre care Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Tarom. Pascariu deţine funcţia de preşedinte non-executiv independent în cadrul NEPI din anul 2009. Remuneraţia bancherului în această funcţie s-a ridicat anul trecut la 29.140 de euro (2.428 de euro pe lună), în creştere cu 5,5% faţă de 2010.

Desmond de Beer, Dewald Joubert, Michael Mills şi Jeffrey Zidel sunt administratori non-executivi în cadrul NEPI din 2008, 2007, respectiv 2009. De Beer a lucrat anterior la Barclays Bank şi Barclays Trust, iar în prezent este directorul general al Resilient Property Income Fund Limited şi director al Capital Property Fund, vehiculte listate la bursa din Johannesburg. El are o remuneraţie la NEPI de 30.670 de euro.

Joubert, fost avocat, deţine funcţii de administrator non-executiv în consiliile de administraţie ale mai multor societăţi şi ale câtorva filiale importante ale unor companii multinaţionale listate la bursă. Pentru funcţia deţinută la NEPI, Joubert a fost plătit cu 27.069 de euro în 2012.

Zidel, dezvoltator şi investitor imobiliar de succes, ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Fortress Income Fund Limited şi al Property Index Tracker Managers Limited, ambele listate pe la Bursa din Johannesburg. Remuneraţia primită de la NEPI a fost de 32.210 euro.

Mills, expert contabil care a lucrat gamă largă de sectoare incluzând tehnologie, inginerie, servicii şi distribuţie, hârtie şi ambalaje, produse alimentare şi produse textile, are la NEPI o remuneraţie de 25.052 de euro pe an.

NEPI a înregistrat anul trecut venituri din chirii şi exploatare de peste 40 milioane de euro, în creştere cu 25% şi un profit net de 33,1 milioane de euro, cu 76% mai mare decât în 2011. Fondul a plătit deja dividende în valoare de 14,1 milioane de euro la jumătatea anului şi va mai distribui 17,4 milioane de euro.

Fondul a cumpărat în 2012 proiectul de birouri City Business Center din Timişoara, un lot pentru dezvoltarea unui alt parc de afaceri în Cluj, terenuri pentru construcţia unor centre comerciale în Braşov, Galaţi şi Bucureşti (Vulcan), iar pe finalul anului a deschis alături de Carrefour Property centrul comercial Ploieşti Shopping City. Proiectele din Timişoara şi Ploieşti, precum şi atragerea în proiectul Promenada Brăila a retailerilor C&A şi H&M au contribuit la creşterea încasărilor companiei, care şi la începutul acestui an este la fel de implicată în investiţii.

Pentru acest an NEPI vrea să înceapă proiectul din Bucureşti, de pe platforma Vulcan, pentru care a obţinut un PUZ în luna decembrie a anului trecut, şi în urmă cu mai mult de o lună a anunţat că a început organizarea de şantier pentru proiectul de birouri din Cluj. Totodată, compania intenţionează să dezvolte mici galerii comerciale în apropierea a cinci magazine Kaufland, două dintre acestea urmând a fi poziţionate lângă unităţile din Alexandria şi Sfântu Gheorghe.

NEPI este listat la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa din Johannesburg.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la COmisia Europeană
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la ...
Preşedintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Cornu, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a prezentat încă planul de măsuri pentru reducerea......
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de dolari compania Global Infrastructure Partners
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de ...
Comisia Federală de Reglementare a Energiei din Statele Unite a aprobat vineri tranzacția prin care fondul american de ...
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Marca de automobile Chrysler, deținută de grupul Stellantis, recheamă aproximativ 1,2 milioane de vehicule din SUA din ...
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Banca americană Goldman Sachs a anunțat vineri că și-a ajustat estimările privind producția de petrol realizată de ...