„Vorbim despre unul, dacă nu despre cel mai de succes joint venture de petrochimie din Orientul Mijlociu. Există deja un interes semnificativ încă înainte de IPO”, a spus Alfred Stern.
Bloomberg a dezvăluit în luna noiembrie a anului trecut că Adnoc şi Borealis au analizat mai multe opţiuni pentru Borouge, iar luna trecută cei doi parteneri au angajat băncile Citigroup Inc., HSBC Holdings Plc şi First Abu Dhabi Bank PJSC să intermedieze o ofertă publică iniţială la Borouge.
Potrivit estimărilor Bloomberg, producătorul de plastic Borouge ar putea fi evaluat la aproximativ 20 de miliarde de dolari. O ofertă publică iniţială ar ajuta la îmbunătăţirea profilului şi guvernanţei corporative la Borouge, susţine Alfred Stern, care nu a dorit să ofere o evaluare pentru participaţia care va fi listată.
„Suntem interesaţi să vindem o mică participaţie în cadrul următoarei faze de creştere a companiei. Colegii noştri de la Borouge lucrează în prezent la acest plan”, a adăugat Alfred Stern.
Înfiinţată la finele anilor 1990, societatea mixtă Borouge produce mase plastice utilizată într-o gamă variată de domenii, de la automobile şi până la ambalaje pentru alimente şi sisteme de conducte. Principala sa uzină este amplasată la Abu Dhabi. Compania are peste 3.000 de angajaţi şi deserveşte clienţi din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.
Grupul austriac OMV, acţionarul majoritar de la OMV Petrom, are legături strânse cu emiratul Abu Dhabi. Fondul suveran de investiţii din acest emirat cu mari rezerve de petrol, Mubadala Investment Co., este al doilea mare acţionar de la OMV cu o participaţie de 24,9%.
Miercuri, OMV a dat publicităţii o nouă strategie pentru acest deceniu, urmând să se transforme dintr-o companie concentrată pe combustibilii fosili într-o companie de vârf în domeniul produselor chimice şi materialelor, combustibililor durabili integraţi, urmând să se concentreze pe soluţiile economiei circulare.