‘La 9 luni, suntem o companie cu indicatori economici buni. Noi nu facem altceva decât să transferăm acest profit în a manageria trecutul. Avem în continuare datorii foarte mari şi negociem cu beneficiarii aceste datorii. Până nu putem clarifica ce înseamnă trecutul, niciodată nu putem aspira la un viitor. Listarea Poştei Române necesită un proces de curăţare a trecutului, o bună reglementare a serviciilor poştale. Sunt lucruri care exclud capacităţii decizionale a directorului general. Dacă nu avem totul curat, nu vom putea aspira la o listare a Poştei. Anul 2017 trebuie să aducă o clarificare a cadrului în care activează Poşta Română. Politica de reglementare a companiei şi factorii de decizie trebuie să se alinieze pentru a prospera. Compania Naţională Poşta Română are o serie de segmente pe care îşi fluidizează activitatea. Este nevoie de retransformarea Poştei Române, dintr-o companie care nu avea o percepţie foarte bună, la un nivel care poate oferi un randament corect cetăţenilor români’, a spus Petrescu.
Potrivit şefului Poştei Române, anul viitor unul dintre punctele de interes aflat pe lista de priorităţi a instituţiei pe care conduce se referă la zona de reglementare.
‘2017 este un an care are o serie de repere şi încep cu zona de reglementare. Sunt semnale că această politică de reglementare îşi însuşeşte politica europeană şi ne pune pe un loc corect în raport cu partea privată. Evident, că un alt palier de activitate este zona de mitigare a trecutului poştei. Noi baleăm zilnic între şoc, groază, butuci şi lansarea unor servicii noi. Nu cred că există un manager care să se ocupe de problemele Poştei, aşa cum mi-aş dori eu. Din păcate, nu putem ignora trecutul şi el este acolo cu mine în birou şi se manifestă. Anul 2014 a fost unul cu profit, 2015 ar fi fost al fel, dacă nu venea amenda de la Consiliul Concurenţei. Eu ţin foarte mult ca situaţia financiară a Poştei să fie redată într-un raport de audit curat’, a subliniat Alexandru Petrescu.
Publicaţia Comunicaţii Mobile, care aniversează 18 ani de existenţă, organizează, marţi, dezbaterile anuale Golden Telecom Day şi ediţia cu numărul 13 a Galei de decernare a premiilor IT&C ale industriei româneşti.
Potrivit organizatorilor, evenimentul Golden Telecom Day reprezintă o sinteză a celor mai importante realizări din 2016 şi proiecţiile pentru anul 2017. Dezbaterile vor continua cu decernarea Premiilor IT&C ale industriei româneşti – Gala Comunicaţiilor Mobile 2016.
Pe durata întregii Gale va fi deschisă Expoziţia de carte tehnologică pentru segmentul B2B din România.