‘De ce ar trebui să facem acest lucru?’, a răspuns Igor Sechin, întrebat dacă Rosneft, care este responsabil pentru aproximativ 40% din producţia totală de ţiţei brut a Rusiei, ar putea să îşi reducă producţia. Igor Sechin şi-a exprimat îndoiala că unele state OPEC precum Iran, Arabia Saudită şi Venezuela îşi vor reduce la rândul lor producţia, adăugând că o majorare a preţului petrolului peste pragul de 50 de dolari per baril ar face profitabile proiecte de petrol de şist din SUA.
Igor Sechin este cunoscut pentru poziţia sa anti-OPEC. În trecut au existat mai multe tentative de colaborare între Rusia şi OPEC pentru stabilizarea preţului petrolului însă aceste eforturi nu s-au materializat niciodată.
Luni însă, la Congresul Mondial al Energiei, care se desfăşoară zilele acestea la Istanbul, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este gata să se alăture unei propuneri a OPEC privind reducerea sau îngheţarea producţiei de petrol în ideea de a susţine preţul mondial al ţiţeiului. Imediat după declaraţiile lui Vladimir Putin, preţul petrolului a crescut în speranţa că marii producători de petrol vor reuşi să ajungă la un acord pentru a stabiliza piaţa.