Operatorii de cablu reprezintă cel mai profitabil segment al industriei de media şi divertisment la nivel global, sectorul de media interactivă înregistrează cea mai mare rata de creştere a EBITDA /câştiguri înainte de plata taxelor, dobânzilor şi impozitelor, n.r./ în dolari, de 22%, iar sectorul de film şi televiziune înregistrează venituri în creştere cu 11% din platformele digitale de streaming.
Punctual, segmentul operatorilor de cablu este cel mai profitabil din industria de media şi divertisment, cu o marjă a profitului de 41%.
Potrivit sursei citate, se estimează că industria de media şi divertisment va depăşi, în 2013, principalii indici bursieri ai industriei, iar calculele realizate de EY arată că toate cele 10 segmente ale industriei vor înregistra o marjă de profit de 26%.
În ceea ce priveşte clasamentul profitabilităţii generale a celor 10 segmente din industria de media şi divertisment, pe parcursul celor cinci ani analizaţi în raport operatorii de cablu au înregistrat cel mai mare indice al profitului, cu o medie de 41%, urmaţi de canale TV transmise prin cablu (37%), media interactivă (35%), televiziune prin satelit (26%), jocuri electronice (25%), conglomerate media (23%), servicii de dezvoltare de conţinut şi informaţii (19%), difuzare TV (17%), producţie de film şi televiziune (10%) şi muzică (10%).
‘O privire retrospectivă asupra ratelor de creştere anuale pentru perioada 2009-2013 arată că, în termeni de EBITDA exprimat în USD, media interactivă este segmentul cu cea mai rapidă creştere din sectorul de media şi divertisment cu o rată de 22%, urmat de jocurile electronice – cu 14%, producţia de film şi televiziune – cu 11%, reţelele de cablu – cu 10%, conglomeratele media – cu 9%; difuzarea TV – cu 9%, televiziunea prin satelit – cu 8%, operatorii de cablu – cu 6%, serviciile de dezvoltare de conţinut şi informaţii – cu 2% şi muzică – cu 1%’, se notează în raportul EY.
Specialiştii consideră că pe segmentul de print de ziare şi reviste, companiile vor continua să se confrunte cu provocări din cauza declinului veniturilor din publicitate şi scăderii numărului de abonamente plătite.
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 175.000 de angajaţi în 728 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 25,8 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2013.