Selecţia personalului din TVR s-a încheiat. Rezultatele finale vor fi afişate pe 21 decembrie

Procesul de selecţie a personalului din SRTv în vederea stabilirii ordinii de prioritate la concedierea colectivă s-a încheiat, rezultatele finale urmând să fie afişate pe 21 decembrie, după soluţionarea contestaţiilor, potrivit unui comunicat remis, marţi, MEDIAFAX.
Economica.net - mar, 11 dec. 2012, 16:11
Selecţia personalului din TVR s-a încheiat. Rezultatele finale vor fi afişate pe 21 decembrie

La procesul de selecţie au participat 2.562 de salariaţi, din cei 2.784 de angajaţi notificaţi, adică un procent de 92%, se spune în comunicat.

„Procesul de selecţie a personalului din SRTv în vederea stabilirii ordinii de prioritate la concedierea colectivă s-a încheiat. Astăzi, 11 decembrie 2012, au fost afişate rezultatele, urmând ca eventualele contestaţii să fie depuse de salariaţii SRTv în perioada 12-14 decembrie 2012, la secretariatul comisiei de soluţionare a contestaţiilor”, se spune în comunicatul TVR.

În comunicat se precizează că rezultatele finale ale selecţiei de personal, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi afişate în data de 21 decembrie 2012.

Punctajele obţinute de angajaţii care au participat la procesul de selecţie au fost afişate, marţi, pe pagina de intranet a TVR şi nu au fost făcute publice.

Surse din TVR au declarat pentru MEDIAFAX că niciun angajat al Televiziunii Române nu a obţinut punctajul maxim posibil, respectiv 100 de puncte.

Peste 90 de puncte au obţinut: Liana Săndulescu (97,33), Irina Radu (95,01), Horia Gruşcă (94,49), Demeter Andras (96,43), Cristian Zgabercea (95,64), Claudiu Lucaci (95,09), Cristian Tabără (95,17), Răzvan Bucuroiu (92,53), Anca Lăzărescu (91,52), Romeo Couţi (91,25), Cristian Niţulescu (90,99), Carla Tompea (90,74), Iuliana Tudor (90,34).

Peste 80 de puncte au obţinut: Iuliana Marciuc (89,74), Mihai Rădulescu (88,70), Mihai Constantin (88,43), Adelin Petrişor (88,07), Dan Manoliu (88,08), Marina Almăşan (88,02), Daniela Buzura (87,48), Beatrice Comănescu (87,28), Radu Călin Cristea (86,90), Christel Ţopescu (85,78), Monica Ghiurco (85,50), Răzvan Butaru (84,76) Sorin Burtea (84,74), Lucian Pârvoiu (83,80), Carmen Movileanu (83,31), Valentina Ionescu (83,02), Mihai Răzuş (82,76), Cătălin Sava (82,46), Mircea Radu (82,16), Marian Voicu (81,98), Eugenia Vodă (81,84).

Pe listele celor evaluaţi mai apar, printre alţii, Albertina Ionescu (77), Cristina Leorenţ (76,14), Constantin Trofin (73,80) şi Leonard Miron (61,38). De asemenea, Corina Dănilă a obţinut 57,20, Elise Stan – 42,50, Dan Radu – 39,90.

Nu toţi angajaţii TVR au participat la procesul de evaluare. Totodată, unii dintre angajaţi ar fi participat doar la unele dintre cele trei etape de evaluare, au mai declarat sursele MEDIAFAX.

Pe de altă parte, potrivit comunicatului TVR, un număr de salariaţi nu au fost notificaţi şi, în consecinţă, nu au participat la selecţia de personal, fie din motive legale, strict determinate, fie din motive care decurg din logica noilor fluxuri de activitate, incluse în planul de restructurare aprobat prin Hotărârile Consiliului de Administraţie nr. 110/2012 şi 121/2012. „Din această categorie fac parte, fără ca enumerarea să fie limitativă, salariaţii aflaţi în concediu de îngrijire copil; femeile însărcinate; salariaţii care au revenit din concediul de îngrijire copil şi se află în perioada de 6 luni în care sunt protejaţi de lege, conform art. 44, lit.f) din CCM al SRTv în vigoare; salariaţii aflaţi în concediu fără plată; salariaţii detaşaţi la alte instituţii; salariaţii ale căror Contracte Individuale de Muncă încetează până la sfârşitul anului în conformitate cu dispozitiile art. 56 lit c) din Codul Muncii (pensionare pentru limită de vârstă)”, se mai spune în comunicat.

Potrivit HCA nr. 110/2012 şi 121/2012, în noua organigramă a SRTv, anumite compartimente, care au în structură locuri de muncă nevizate de restructurare, nu au făcut obiectul reducerii de personal, precizează TVR.

Selecţia angajaţilor a presupuns trei etape – depunerea unui memoriu de activitate, susţinerea unui test grilă şi a unui interviu -, care, în punctajul final, au contat cu ponderi de 50, 20, respectiv 30%.

Au funcţionat 18 comisii de evaluare alcătuite din profesionişti în domeniile corespunzătoare fiecărei categorii de activitate din SRTv. Componenţa acestora a fost aprobată prin Ordin al preşedintelui-director general al SRTv, se mai spune în comunicat.

„Sub imperativul termenelor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 617/2012 privind suspendarea executării silite a creanţelor fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală faţă de SRTv şi în OUG nr. 33/2012, Consiliul de Administraţie al TVR are obligaţia de a pune în aplicare un program de redresare economică, cu măsuri organizatorice, cu restructurări economice şi de personal necesare funcţionării eficiente a SRTv, în vederea plăţii datoriilor fiscale şi a reeşalonării prin negociere a celorlalte datorii”, mai spune TVR.

Societatea Română de Televiziune este în prezent în plin proces de restructurare. Noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a decis, pe 29 octombrie, să continue restructurarea TVR (demarată de fostul CA al televiziunii publice, condus tot de Claudiu Săftoiu) şi a aprobat documentele privind procesul de selecţie a personalului Televiziunii Române, în urma căruia vor rămâne 2.395 de locuri de muncă.

Un număr total de 309 locuri de muncă nu sunt afectate de procesul de restructurare din Televiziunea Română, la sfârşitul căruia TVR va avea un număr de 2.395 de angajaţi, dintr-un total actual de 3.235 salariaţi.

TVR are o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX în 10 august.

Conducerea TVR a trebuit să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni.

Pe 10 august, fostul CA al TVR a adoptat raportul grupului de lucru care stă la baza Programului de redresare economică a Televiziunii Române, care a prevăzut că TVR Info şi TVR Cultural trebuie să îşi înceteze emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 (care se va redenumi TVR 2 Cultural) şi de TVR 3.

TVR Info şi-a suspendat emisia pe 15 august, la ora 23.59, în timp ce TVR Cultural şi-a suspendat emisia pe 15 septembrie, de la ora 23.59.

În baza Programului de redresare economică a SRTv, Guvernul a aprobat, pe 1 septembrie, Memorandumul privind reeşalonarea obligaţiilor fiscale acumulate de TVR, în cuantum de peste 65 milioane de euro, pe o perioadă de 7,5 ani.

Pentru TVR Info, conducerea Televiziunii Române a găsit o soluţie. Astfel, Societatea Română de Televiziune a primit, pe 13 noiembrie, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de a transforma TVR Info în TVR News. Noua televiziune a început să emită din 15 noiembrie şi difuzează în mare parte programe ale Euronews, dar şi conţinut produs de Televiziunea Română.

În schimb, SRTv a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului că renunţă la licenţa TVR Cultural, ca urmare a situaţiei financiare critice a televiziunii publice.

Te-ar mai putea interesa și
Există un risc la un nivel fără precedent pentru toate afacerile din România pentru securitatea cibernetică. Energia și utilitățile, cele mai atacate companii – Florin Popa, Orange România
Există un risc la un nivel fără precedent pentru toate afacerile din România pentru securitatea cibernetică. Energia ...
Companiile din România se confruntă cu un risc ”la un nivel fără precedent” din punct de vedere al securității cibernetice, pe fondul creșterii numărului de atacuri, dar și al gradului......
Apa minerală românească „din SUA până în Japonia”. Oficial guvernamental: Chiar contribuie la reducerea deficitului comercial
Apa minerală românească „din SUA până în Japonia”. Oficial guvernamental: Chiar contribuie la reducerea ...
Societatea Națională de Ape Minerale (SNAM) a organizat prima sa conferință care a reunit toți stakeholderii din piața ...
Burduja: Coridorul Vertical de gaze are un rol vital în întărirea securităţii energetice şi eliminarea dependenţei Europei de gaze ruseşti
Burduja: Coridorul Vertical de gaze are un rol vital în întărirea securităţii energetice şi eliminarea dependenţei ...
Coridorul Vertical de gaze are un rol vital în întărirea securităţii energetice şi eliminarea dependenţei Europei ...
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii: Aplicarea Legii privind salariul minim european reduce sărăcia în muncă și protejează puterea de cumpărare
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii: Aplicarea Legii privind salariul minim european reduce sărăcia în muncă și ...
Aplicarea Legii privind salariul minim european este un pas înainte pentru locuri de muncă mai bine plătite, dar şi pentru ...