„În prezent, ne concentrăm resursele și puterea financiară asupra celor trei unități de business Pro Audio, Business Communications și Neumann, cu scopul de a asigura o creștere a acestor arii peste medie în viitor. De aceea, am decis să investim semnificativ în fabricile noastre din Germania și România”, a declarat Andreas Sennheiser, Co-CEO al Sennheiser. „Sennheiser a deținut întotdeauna părți mari ale lanțului valoric în propriile mâini. Acest lucru ne permite să avem o mai mare influență asupra zonelor importante ale lanțului valoric și, prin urmare, să fim un partener de încredere pentru clienții noștrii”.
Sennheiser va investi, de asemenea, și în fabrica din Brașov. Produse pentru piața audio profesională sunt fabricate aici încă din anul 2018, printre acestea numărându-se sistemele Evolution Wireless G4 și Evolution Wireless Digital, XS Wireless Digital, precum și renumitele căști pentru DJ, HD25 și căștile de monitorizare HD280. În prezent, fabrica funcționează la capacitate maximă numărând aproximativ 150 de angajați.
În ultimii ani, businessul a înregistrat creșteri semnificative, motiv pentru care Sennheiser a decis să extindă suprafața fabricii de la nivelul actual de 3.300 de metri pătrați, la aproximativ 10.000 de metri pătrați până la începutul anului 2023. De asemenea, dezvoltarea businessului va fi însoțită și de o creștere substanțială a personalului, iar Sennheiser preconizează că noua clădire va fi la capacitate maximă până în 2027.
„Fabrica Sennheiser din Brașov este o poveste de succes pentru noi datorită echipei locale dedicate”, spune Andreas Sennheiser. „Odată cu extinderea semnificativă a capacităților de producție, dorim să continuăm să producem aici mai multe soluții audio profesionale pentru clienții noștri.”
În cadrul fabricii din Germania au fost demarate investiții substanțiale în tehnologii de producție de ultimă generație, în mod special în zona de asamblare a plăcilor cu circuit imprimat (PCB). O mare parte va fi investită într-o nouă linie de producție SMT (Tehnologie de Montare pe Suprafata) care permite fabricarea cu precizie chiar și a celor mai mici ansambluri. În plus, capacitățile de producție mecanică vor fi extinse și suplimentate prin introducerea de noi tehnologii. O altă competență esențială a fabricii din Germania este producția de capsule pentru microfon în camera curată dedicată. Datorită cererii mari, capacitățile de producție din acest domeniu vor fi de asemenea crescute semnificativ.
„Vom continua să fabricam noi înșine tehnologii cheie pentru produsele noastre în viitor”, explică Daniel Sennheiser, co-CEO al Sennheiser. „Prin urmare, dorim să poziționăm în mod optim fabrica aflată la sediul nostru central din Germania pentru a ne baza pe tehnologia sa puternică, de lungă durată, precum și pe colaborarea apropiată și eficiența pe care o are cu echipele noastre de dezvoltare”.
În plus față de facilitățile de producție din Germania și România, Grupul Sennheiser încă deține și fabrica din Albuquerque, SUA. Fabrica din Tullamore, Irlanda, cât și divizia Sennheiser Consumer Business, au fost transferate la începutul lunii martie către Sonova Holding AG, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții auditive.
Soluțiile audio profesionale, precum microfoanele, tehnologiile de streaming și sistemele de monitorizare aparțin diviziei Sennheiser electronic GmbH & Co. KG, iar dispozitivele de consum zilnic, precum căștile și soundbar, aparțin brandului Sonova Holding AG, licențiată de Sennheiser.