Serviciile de curierat se scumpesc, iar competiția dintre magazinele online devine și mai acerbă – analiză

Serviciile de curierat preconizează majorări iminente ale prețurilor, pe fondul creșterii inflației și a scumpirilor la combustibili, gaze și energie electrică, arată o analiză de piață realizată de Innoship, o companie de tehnologie care a dezvoltat o soluție globală de management al livrărilor pentru magazinele online și care oferă acestora acces la 65 de curieri naționali și internaționali într-o singură platformă.
Lidia Neagu - mar, 22 mart. 2022, 14:02
Serviciile de curierat se scumpesc, iar competiția dintre magazinele online devine și mai acerbă - analiză

În acest context, piața de e-Commerce va traversa, o perioadă de presiune sporită, în contextul creșterii prețurilor la serviciile conexe.

Lupta pentru păstrarea competitivității în mediul online va deveni și mai intensă în cea de-a doua parte a anului 2022.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 8,53% în luna februarie 2022, de la 8,35% în ianuarie, potrivit datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Majorarea prețurilor serviciilor de curierat intervine, așadar, într-un context dificil, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 9,33%, cele alimentare cu 8,84%, iar serviciile cu 6,08%, potrivit INS.

În vreme ce unele companii de curierat iau în calcul să mențină la nivelul actual tarifele de livrare la puncte fixe, alți curieri încă nu au luat o decizie în acest sens.

Potrivit estimărilor Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO), sectorul e-commerce românesc a atins pragul de 6,2 miliarde de euro la finalul anului 2021, cu aproximativ 10% mai mult decât în 2020, când valoarea comerțului online a fost estimată la 5,6 miliarde de euro.

Totuși, creșterea a fost ușor sub previziunile inițiale potrivit cărora s-ar fi așteptat o creștere cu 15% și vânzări online în valoare de 6,5 miliarde de euro la final de an.

„În contextul economic actual, plin de scumpiri variate, magazinele online vor câștiga un avantaj competitiv prin menținerea unei balanțe optime între un cost de cuirerat cât mai scâzut și o performanță a livrării pe măsura așteptărilor”, este de părere Viorela Lucescu, Head of Marketing & Growth Innoship.

Competiția va deveni tot mai acerbă pe online. Potrivit ultimului raport Eurostat publicat în ianuarie 2022, 88% dintre români au utilizat internetul cel puțin o dată în 2021, în creștere de la 85% cât era procentul înregistrat în 2020.

44% dintre utilizatorii de internet au făcut cel puțin o cumpărătură online în 2021, procentul fiind cu 1% mai mic decât în 2020, dar – per ansamblu – numărul cumpărătorilor online a crescut, dată fiind creșterea bazei de internauți.

Potrivit analizei realizate de Innoship, experiența de cumpărare va face diferența în piață. Magazinele online competitive sunt acelea care au reușit să investească în tehnologii care îmbunătățesc percepția clienților și răspund nevoilor lor dinamice.

Retailerii online pot avea un avantaj competitiv prin implementarea unei strategii de livrare bazată pe mai mulți curieri cu ajutorul unei soluții de automatizare a managementului livrărilor.

De asemenea, un proces de livrare rapid și flexibilitatea multiplelor opțiuni de livrare oferite la check-out vor încuraja decizia de achiziție online, crescând vânzările.

Printr-o alocare inteligentă a comenzilor către curierul potrivit, Innoship le oferă magazinelor online posibilitatea de a scădea costurile lunare de livrare cu până la 25%.

Innoship oferă magazinelor online posibilitatea să implementeze rapid opțiuni de livrare în check-out la puncte fixe (lockers, benzinării, oficii poștale, etc.) și să crească rata de conversie cu până la 30%.

Compania  este cel mai mare agregator pentru opţiuni de livrare din România și țintește poziția de lider ȋn Europa.

Înființat în 2019 de Daniel Nicolae, Andrei Paul, Dan Ungureanu și Robert Tanase, Innoship este un start-up de tehnologie care automatizează livrările pentru magazinele online. Fondul de venture capital Gapminder și antreprenorul Cătălin Grigorescu sunt, de asemenea, investitori ȋn Innoship. Compania  este cel mai mare agregator pentru opţiuni de livrare din România și țintește poziția de lider ȋn Europa. Ȋn acest moment, Innoship integrează peste 65 de curieri din 15 țări. Echipa a ajuns la 18 membri și continuă să se extindă. Innoship.com

 

Te-ar mai putea interesa și
Proteste ale sindicaliştilor de la Fabrica de Pulbere Făgăraş în Bucureşti, în perioada 25 – 29 noiembrie
Proteste ale sindicaliştilor de la Fabrica de Pulbere Făgăraş în Bucureşti, în perioada 25 – 29 noiembrie
Membrii Sindicatului Liber Nitramonia Rompiro Făgăraş vor protesta zilnic, în perioada 25 - 29 noiembrie, în faţa Ministerului Economiei şi a Companiei Naţionale Romarm, pentru a-şi arăta......
Întâlnire între Cătălin Predoiu și ministrul austriac de Interne Gerhard Karner. Cei doi au discutat despre următoarea reuniune privind extinderea spațiului Schengen și asigurarea securității frontierelor UE
Întâlnire între Cătălin Predoiu și ministrul austriac de Interne Gerhard Karner. Cei doi au discutat despre următoarea ...
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi ministrul federal de Interne al Republicii Austria, Gerhard Karner, ...
Austria: Negocierile pentru formarea unui guvern de coaliţie intră în etapa oficială, anunţă cancelarul Nehammer
Austria: Negocierile pentru formarea unui guvern de coaliţie intră în etapa oficială, anunţă cancelarul Nehammer
Cele trei partide austriece care au explorat posibilitatea formării unei coaliţii de guvernare au convenit să lanseze ...
Transfond / RoPay – Sistemul de plăţi instant va ajunge la 18 participanţi în această săptămână
Transfond / RoPay – Sistemul de plăţi instant va ajunge la 18 participanţi în această săptămână
Transfond - Sistemul de plăţi instant va ajunge la 18 participanţi, după includerea unei bănci la finalul acestei săptămâni, ...