Potrivit sursei citate, în cadrul celei de-a patra etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul ‘Rabla Clasic’ au fost analizate 415 dosare depuse de persoane juridice. Dintre acestea, 239 dosare au fost acceptate pentru 673 autovehicule şi 176 dosare au fost respinse.
În plus, au fost aprobate 9 contestaţii pentru 19 autovehicule aferente dosarelor respinse în cea de-a treia etapă de evaluare.
Pe de altă parte, pentru ‘Programul Rabla Plus’ au fost analizate un număr de 13 dosare depuse de persoane juridice, toate fiind acceptate pentru 119 autovehicule.
Listele persoanelor juridice care au fost acceptate şi respinse în programe sunt publicate pe site-ul AFM (www.afm.ro), la secţiunile aferente Programului ‘Rabla’ şi ‘Rabla Plus’ 2016.
Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul ‘Rabla’ şi ‘Rabla Plus’ 2016, iar cele care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii începând de vineri, 21 octombrie 2016, în termen de 5 zile.
De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar, la sediul AFM până la data de 28 octombrie 2016.
AFM a lansat ‘Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional” (Programul ‘Rabla”) pentru persoanele fizice în 14 iunie 2016.
Pentru acest an, bugetul alocat iniţial celor două axe ale Programului ‘Rabla’ a fost de 220 de milioane de lei, din care 75 milioane de lei alocate extensiei ‘Rabla Plus’, atât pentru achiziţionarea de autovehicule noi electrice şi electrice hibride, cât şi pentru finanţarea reţelei de staţii de încărcare a acestora.
Ulterior, programul a beneficiat de două suplimentări de buget, cea mai recentă de 12 milioane de lei pentru persoanele fizice, anunţată în 12 octombrie 2016.