Funai, care a rămas singurul producător de videocasetofoane din lume, după ce Panasonic s-a retras de pe această piaţă în 2012, a anunţat şi el că va opri prodcuţia. Funai are o fabrică de asamblare în China, şi va opri producţia pentru că unul dintre furnizorii săi a considerat că este dificil să mai producă unele componente pentru care există o cerere atât de slabă.
Vânzările de videoplayere şi videorecordere s-au prăbuşit în ultimii ani, vechile aparate fiind evident detronate de noile tehnologii. Astfel, dacă la începutul anilor 2000 se vindeau, la nivel global, 15 milioane de unităţi, anul trecut numărul acestora a scăzut la doar 750.000.
Chiar dacă vorbim despre o tehnologie veche, ştirea care a apărut media japoneze a stârnit deja interesul multor consumatori. Co,pania a niponă a fost sunată de sute de persoane, îngrijorate că nu mai au unde vedea amintirile păstrate pe casetele VHS.
Primele videocasetofoane şi-au făcut apariţia în 1970. Doi ani mai târziu, olandezii de la Philips scoteau pe piaţă primul videorecorder, sub standardul VCR. Au fost urmaţi de Sony, cu Betamax şi, în 1976, de ceea ce avea să facă videocasetofonul atât de popular în anii 80 şi 90: JVC a lansat celebrul VHS- The Video Hone System.