Această divizie suferă de pe urma scăderii cererii pentru mari turbine pe gaze din cauza tranziţiei spre energiile regenerabile. La aceasta se adaugă un fenomen de supracapacităţi în industrie, care a provocat un război al preţurilor. Siemens a răspuns la această scădere prin concentrarea pe furnizarea de servicii către turbinele deja construite şi prin eliminare a 6.900 de locuri de muncă în cadrul acestei divizii.
În primul trimestru din 2019, profitul operaţional ajustat la divizia industrială a urcat cu 7%, la 2,4 miliarde de euro (2,69 miliarde de dolari), depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la 2,24 miliarde de euro.
Veniturile au urcat cu 4%, la 20,94 miliarde de euro, în linie cu previziunile, în timp ce comenzile au înregistrat un avans de 6%, la 23,61 miliarde de euro.
Compania a confirmat obiectivele pentru anul fiscal 2019, când ar urma să raporteze o marjă de profit de 11% – 12% la divizia industrială şi câştiguri pe acţiune de 6,30 – 7 euro.
De asemenea, Siemens a anunţat că a demarat separarea şi scindarea diviziei de turbine Power & Gas, care trece printr-o perioadă dificilă. Divizia ar putea fi listată la bursă până în septembrie 2020, a informat compania germană.
Tranziţia la energiile regenerabile are un impact semnificativ asupra pieţei de turbine mari pentru centralele pe gaz, ceea ce afectează rezultatele Siemens şi obligă grupul să îşi restructureze divizia de Power & Gas. Analiştii nu se aşteaptă ca cererea pentru turbine mari pentru centralele pe gaz să se redreseze în viitorul apropiat.
În primul trimestru din 2019 veniturile la această divizii au scăzut cu 4%, deşi profitul operaţional ajustat s-a redresat, datorită contribuţiei solide a serviciilor.
Siemens, concern care produce o gamă variată de produse – de la trenuri la turbine – are o prezenţă importantă şi pe piaţa din România.