Siemens Energy anunță noi investiții și sute de angajări în hub-ul din România
450 de noi locuri de muncă au fost deja create la Siemens Energy în România, care se adaugă la cele 200 de joburi existente și cu o creștere suplimentară planificată pentru perioada următoare, arată compania. Siemens Energy închiriază în acest scop spațiu de birouri într-o clădire 100% sustenabilă la One Cotroceni Park, în București, pentru următorii zece ani.
„Suntem o companie energetică independentă, concentrată pe transformarea securității energetice și pe a conduce eforturile de tranziție energetică. Cu un portofoliu larg de produse, soluții și servicii, Siemens Energy acoperă întreg lanțul valoric în domeniul energiei – de la generarea și transportul de energie până la stocarea acesteia. Este important să atragem oameni alături de noi în această călătorie și asta include crearea și protejarea locurilor de muncă pe termen lung. Suntem foarte mândri că Siemens Energy dezvoltă un hub de competențe aici, în România, cu 450 de noi locuri de muncă create deja până în prezent”, spune Petru Rușeț, Managing Director pe România în cadrul Siemens Energy.
„Obiectivul nostru nostru este să devenim un centru de competențe lider la nivel mondial pentru Siemens Energy și să creăm un mediu de lucru modern, incluziv, divers și sănătos. Avem misiunea de a susține clienții din întreaga lume să satisfacă cererea globală de energie aflată în creștere, în timp ce facem tranziția către o lume mai sustenabilă, asigurându-ne că climatul nostru este protejat. Știm că nu putem face acest lucru singuri și trebuie să continuăm să colaborăm cu partenerii noștri, în timp ce depunem eforturi pentru sustenabilitate în călătoria noastră către decarbonizare”.
Pentru aceasta, compania s-a angajat să închirieze 7.500 mp pentru următorii 10 ani într-o clădire 100% durabilă la One Cotroceni Park, din București, pentru noile birouri ale companiei din România.
Ministrul Energiei Virgil Popescu a participat la inaugurarea noilor birouri ale Siemens Energy din România și a declarat:
„O colaborare fructuoasă există și continuă să existe între Ministerul Energiei și Siemens Energy din România. Deschiderea centrului de competențe care acoperă Europa, Orientul Mijlociu și Africa reprezintă o nouă etapă pentru dezvoltarea continuă a relației noastre. Am încredere că tinerii ingineri proaspăt recrutați vor arăta lumii de ce sunt capabili românii atunci când își propun ceva. Și sper că în viitorul apropiat vor fi create noi oportunități de dezvoltare și colaborare.”
Siemens Energy are o istorie de lungă durată cu România, care a început în 1905, când a fost fondată prima companie de energie electrică din București sub umbrela Siemens.
În 2020, Siemens Energy s-a separat de Siemens AG pentru a deveni o companie independentă de tehnologie în domeniul energiei, cu scopul de a conduce tranziția energetică. Astăzi, această companie investește în România prin crearea de noi locuri de muncă și prin angajamentul, pe termen lung, de a contribui la accelerarea procesului de tranziție energetică.
Siemens Energy este una dintre cele mai importante companii de tehnologie în domeniul energiei din lume. Compania lucrează cu clienți și parteneri pentru a crea sisteme energetice pentru viitor, sprijinind astfel tranziția către o lume mai durabilă. Cu portofoliul său de produse, soluții și servicii, Siemens Energy acoperă aproape întreg lanțul valoric energetic – de la generarea și transportul energiei până la stocare. Portofoliul include tehnologii de energie convențională și regenerabilă, cum ar fi turbinele pe gaz și abur, centrale hibride operate cu hidrogen și generatoare și transformatoare de energie. Peste 50% din portofoliu a fost deja decarbonizat. Cu un pachet majoritar de acțiuni la compania listată la bursă Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE), Siemens Energy este un lider de piață global în sectorul energiei regenerabile. Se estimează că o șesime din energia electrică generată la nivel mondial se bazează pe tehnologii de la Siemens Energy. Siemens Energy are aproximativ 91.000 de angajați la nivel mondial în peste 90 de țări și a generat venituri de 28,5 miliarde de euro în anul fiscal 2021.