Capacitatea eoliană instalată ar urma să crească până la 1.107 Gigawaţi (GW) în 2030 de la 273 GW în 2012, iar regiunea Asia-Pacific ar urma să fie responsabilă pentru 47% din capacitatea totală instalată, faţă de 34% în prezent.
‘Piaţa se va deplasa semnificativ în afara Europei’, a declarat luni directorul Wind Power, Markus Tacke, la o conferinţă pe tema energiei regenerabilă organizată la Berlin.
În timp ce în marea majoritate a Europei subvenţiile pentru energiile regenerabile sunt reduse treptat, China investeşte miliarde de euro în energia eoliană, care este mai competitivă decât energia solară şi ar putea chiar să concureze cu cărbunele şi gazele naturale.
În prezent, regiunea Europei şi Orientului Mijlociu (ENEA) este principala piaţă mondială pentru energia eoliană, 40% din capacitatea totală, însă până în 2030 ponderea sa ar urma să scadă la 34%.
Wind Power, divizia de energie eoliană a Siemens, a realizat vânzări de 3,555 miliarde de euro în primele nouă luni ale exerciţiului fiscal în curs, cu 1% mai puţin decât în perioada similară a exerciţiului precedent. Această divizie a fost responsabilă pentru 6,4% din vânzările totale ale grupului.
Săptămâna trecută, Asociaţia Română pentru Energia Eoliană (RWEA) a anunţat că a depus la Comisia Europeană (CE) o plângere împotriva României, în numele celor peste 100 de membri ai săi, privind amânarea unor certificate verzi de la 1 iulie. Potrivit preşedintelui RWEA, Ionel David, modificările aduse legislaţiei afectează principiul neretroactivităţii, întrucât se aplică inclusiv producătorilor de energie verde care sunt în prezent în funcţiune.