Siemens se va concentra mai mult pe o creştere internă solidă decât pe fuziuni şi achiziţii

Grupul industrial german Siemens se va concentra mai mult pe o creştere internă solidă şi servicii care aduc profit ridicat decât pe fuziuni şi achiziţii, a afirmat marţi directorul general Joe Kaeser, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 09 dec. 2014, 21:31
Siemens se va concentra mai mult pe o creştere internă solidă decât pe fuziuni şi achiziţii

„Creşterea companiei va fi în cea mai mare măsură organică şi mai puţin din achiziţii. Nu ne vom cheltui banii în mod agresiv pe fuziuni şi achiziţii”, a declarat şeful companiei germane.

La sfârşitul lunii mai, Joe Kaeser anunţa că Siemens va renunţa la cel puţin 11.600 de angajaţi în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) până în 2016.

Un număr de 7.600 de locuri de muncă vor fi desfiinţate, deoarece compania a anunţat că-şi va eficientiza activitatea şi va crea o nouă structură, iar alte 4.000 de funcţii vor fi reduse la diviziile regionale din diferite state. Alţi angajaţi vor primi alte funcţii în companie, a declarat Kaeser, care a demarat o revizuire a strategiei companiei pentru a recâştiga încrederea investitorilor.

Siemens, cu o vechime de 167 de ani, se va concentra pe electrificare, automatizare şi digitalizare, iar operaţiunile de îngrijire a sănătăţii vor fi gestionate separat. Kaeser vrea să recâştige astfel terenul pierdut în faţa rivalelor ABB (Elveţia) şi General Electric (SUA) şi speră că modificările în structura companiei vor ajuta Siemens să se concentreze mai mult pe succesul pe termen lung decât pe majorarea vânzărilor pe termen scurt.

În septembrie, Siemens a acceptat să achiziţioneze producătorul american de echipamente petroliere Dresser-Rand pentru 7,6 miliarde de dolari pentru a-şi extinde prezenţa pe piaţa energetică din SUA. Tranzacţia vine după ce în iunie General Electric a învins Siemens în războiul ofertelor pentru divizia de energie a grupului francez Alstom, evaluată la 16,9 miliarde de dolari.

Şeful Siemens a dat asigurări că nu va renunţa la cumpărarea Dresser-Rand chiar dacă preţul barilului de ţiţei a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani.

În următorii trei ani, Kaeser vrea să renunţe la afacerile neprofitabile, să majoreze cheltuielile de cercetare-dezvoltare pentru ca Siemens să câştige contracte profitabile în industrie.

Siemens are 360.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă în multe zone din țară. Măsurile anunțate de guvernanți, printre care......
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...
Polonia vrea să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Inițiale, ca să facă mai atractivă Bursa din Varșovia
Polonia vrea să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Inițiale, ca să facă mai atractivă Bursa din Varșovia
Autoritatea de Supervizare Financiară din Polonia (KNF) caută să accelereze aprobările pentru Ofertele Publice Iniţiale ...
Rusia suspendă exportul de uraniu îmbogățit către Statele Unite
Rusia suspendă exportul de uraniu îmbogățit către Statele Unite
Rusia, cel mai mare furnizor de uraniu îmbogăţit din lume, a anunţat vineri că a impus restricţii temporare asupra ...