Siemens va deschide o fabrică la Sibiu, la mijlocul anului 2016

Siemens îşi dezvoltă afacerile în România, va deschide o fabrică la Sibiu, la mijlocul anului 2016, şi va angaja ingineri IT pentru centrul de cercetare-dezvoltare de la Cluj-Napoca, care va ajunge la aproape 250 de angajaţi în anul 2017, potrivit reprezentanţilor companiei.
Economica.net - joi, 03 dec. 2015, 13:00
Siemens va deschide o fabrică la Sibiu, la mijlocul anului 2016

Fabrica de la Sibiu va produce componente electrice pentru sectorul transporturilor, a precizat directorul general al Siemens România, George Cătălin Costache. Siemens România are nouă divizii de business în România, centre de cercetare IT – la Braşov şi Cluj-Napoca, un centru de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, la Bucureşti, şi patru fabrici, în Sibiu şi Buziaş. În anul fiscal 2014, Siemens România a înregistrat o cifră de afaceri de 138 milioane euro, fără a include şi producţia fabricilor.

‘Viitorul înseamnă inovaţie în inginerie, tehnologie la cele mai înalte standarde şi capacitatea de adaptare la un mediu în continuă schimbare. De-a lungul celor 110 ani de prezenţă în România, Siemens a fost un partener al dezvoltării infrastructurii ţării şi creşterii competitivităţii locale. Investiţia în cercetare şi dezvoltare, precum şi adaptarea unor tehnologii care şi-au dovedit deja rezultatele în alte pieţe sunt pilonii pe care România poate continua să crească’, a declarat George Cătălin Costache.

În ultimii ani, Siemens România a dezvoltat în mod sistematic segmente de afaceri în zonele de software şi IT şi urmăreşte noi oportunităţi de creştere în acest domeniu. Peste 300 de angajaţi sunt dedicaţi activităţilor de cercetare-dezvoltare IT în centre de competenţă regionale şi internaţionale în Braşov şi Cluj-Napoca. Cea mai recentă investiţie a companiei a constat în deschiderea celui de-al doilea punct de lucru din Cluj-Napoca, după o investiţie iniţială de 4,5 milioane euro.

Siemens a prezentat joi, în premieră, în Bucureşti, replica robotului Curiosity, care are la bază un software dezvoltat de Siemens şi explorează în prezent planeta Marte, într-un program derulat de NASA.

Curiosity este cel mai sofisticat robot explorator trimis vreodată pe o altă planetă. Acesta a ajuns pe Marte pe 6 august 2012 şi explorează în continuare pentru a afla dacă Planeta Roşie a oferit în trecut condiţii propice pentru a întreţine viaţa. Oamenii de ştiinţă ai NASA au folosit software-ul Siemens PLM, dezvoltat şi cu sprijinul unei echipe Siemens din Braşov, pentru a proiecta digital, simula şi asambla virtual robotul, precum şi pentru a testa prototipul, înainte de lansare şi amartizare. Cu o greutate de aproape o tonă, robotul are o lungime de 2,9 m, o lăţime de 2,7 m şi o înălţime de 2,2 m.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...