Dragoş Bîlteanu ia bani pentru firma sa, de la SIF Banat Crişana, unde este şef. Dar nu dă dividende

După ce a câştigat încrederea acţionarilor SIF Banat Crişana (SIF1), cu un program de a transforma societatea într-un veritabilă companie de investiţii şi, în consecinţă, a obţinut de la acţionari acordul de a nu da divindede, Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 începe campania de plasamente cu firma pe care o controlează, căreia îi dă cu împrumut 27 de milioane de lei.
Economica.net - mar, 18 iun. 2013, 16:25
Dragoş Bîlteanu ia bani pentru firma sa, de la SIF Banat Crişana, unde este şef. Dar nu dă dividende

SIF Banat-Crişana (SIF1) a publicat, ieri, raportul surprinzător potrivit căruia a cumpărat obligaţiuni în valoare de 26,9 milioane de lei  emise de  Romenergo, compania controlată de Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1.

Romenergo este şi unul dintre acţionarii principali ai SIF1, cu 5% din acţiuni, maximul legal, iar preşedintele său executiv (CEO), Valentin Chiser, este în consiliul d administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1). Bîlteanu este încă administrator al Romenergo.

SIF1 a a cumpărat 1,54 milioane de obligaţiuni emise de către grupul Romenergo, la preţul de 17,5 lei/obligaţiune, dobânda promisă fiind de 8%.

Aceasta este prima investiţie importantă din seria promisă de SIF Banat-Crişana cu Dragoş Bîlteanu la cârma societăţii.

Bîlteanu este membru CA la Romenergo şi administrator la SIF din 2010. Din noiembrie 2012, Bîlteanu a preluat postul de preşedinte CA al SIF de la Ioan Cuzman.

Acţionarii SIF Banat-Crişana au decis în luna aprilie să nu distribuie dividende din profitul înregistrat anul trecut, pentru prima dată de la înfiinţarea societăţii. Profitul a urcat cu 60% anul trecut, la 100,5 milioane lei, datorită creşterii veniturilor din vânzarea de titluri din portofoliu.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are şi activităţi de producere de energie, distribuţie şi furnizare. Firma este controlată prin Romenergo Holdings, înregistrată în Cipru.

Acţiunile SIF Banat-Crişana au închis sesiunea de marţi la un preţ de 1,24 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii de investiţii financiare este de 680,53 milioane lei (151,2 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a încheiat un parteneriat cu Dan Air şi a contractat, în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance), o aeronavă necesară în perioada sezonului de iarnă, în lunile decembrie şi......
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun Deep
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun ...
Tribunalul Bucureşti obligă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Institutul Grigore Antipa să comunice ...
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineaţa, între Sibiu şi Boiţa, din cauza vântului puternic, a informat DRDP ...
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte automobile au făcut Dacia şi Ford
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte ...
Raportul ACAROM cu privire la producția de mașini a României arată că, în perioada ianuarie - octombrie 2024 au fost ...