SIF Muntenia a vândut ultimele acţiuni BCR, pentru 53,5 milioane lei

SIF Muntenia (SIF4) a vândut grupului Erste (EBS) ultimele acţiuni pe care le avea la BCR, pachet pentru care urmează să încaseze 53,5 milioane lei (12,2 milioane euro), fiind a patra societate de investiţii financiare care iese din acţionariatul băncii.
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 14:44
SIF Muntenia a vândut ultimele acţiuni BCR, pentru 53,5 milioane lei

Acţiunile au fost vândute marţi, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de SIF Muntenia Bursei de Valori Bucureşti.

Societatea a cedat încă de anul trecut către Erste cea mai mare parte a acţiunilor BCR pe care le deţinea şi a primit în schimb 0,67% din titlurile băncii austriece şi 70,1 milioane lei.

În februarie, SIF a mai cedat o parte din acţiunile BCR în schimbul a 0,38% din titlurile Erste şi a mai rămas cu un pachet pe componenta cash, pentru care va încasa 53,5 milioane lei. La finalul tranzacţiei, SIF Muntenia va deţine aproape 1% din acţiunile Erste.

SIF Moldova (SIF2) şi SIF Transilvania (SIF3) sunt singurele SIF-uri care au vândut anul trecut integral pachete de acţiuni BCR către Erste. Fiecare dintre ele a primit în schimbul a 6% din titlurile BCR o componenţă cash de 123,6 milioane lei şi aproape 1% din acţiunile Erste.

SIF Basnat-Crişana (SIF1) a anunţat, miercuri dimineaţă, că a vândut ultimele acţiuni BCR, pentru 72,8 milioane lei (16,6 milioane euro).

Spre deosebire de celelalte patru societăţi de investiţii, SIF Oltenia (SIF5) nu a vândut acţiuni BCR şi a participat la majorarea de capital social derulată de bancă. Adunarea generală ordinară a acţionarilor SIF Muntenia (SIF4) a fost amânată pentru joi, deoarece miercuri, la prima convocare, prezenţa la vot a fost sub nivelul minim prevăzut în statutul societăţii, de cel puţin 50% din drepturile de vot.

În urma tranzacţiilor cu SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, Erste va ajunge să deţină 93,04% din acţiunile BCR, iar SIF Oltenia are aproape 6,59%.

Acţiunile SIF Muntenia sunt suspendate miercuri şi joi de la tranzacţionare pentru întrunirea AGA.

Astfel, cea mai recentă operaţiune cu aceste titluri a fost realizată marţi, când preţul a crescut cu 0,58%, la 0,694 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii este de 560 milioane lei (128,1 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
2024, cel mai călduros an din istoria măsurătorilor în România. Ce spune ANM
2024, cel mai călduros an din istoria măsurătorilor în România. Ce spune ANM
Anul 2024 este cel mai călduros din istoria măsurătorilor meteorologice în România, temperatura medie anuală fiind de 12,99 grade Celsius, iar abaterea termică de 2,7 grade Celsius faţă de......
Ciolacu: Bugetul trebuie aprobat până pe 27 ianuarie. Cer miniştrilor să includă şi propuneri de restructurare a posturilor nejustificate
Ciolacu: Bugetul trebuie aprobat până pe 27 ianuarie. Cer miniştrilor să includă şi propuneri de restructurare a posturilor ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că Guvernul trebuie să adopte bugetul pe anul în curs până cel târziu pe ...
Bosch mizează pe vânzări de software și servicii de peste șase miliarde de euro până în 2030
Bosch mizează pe vânzări de software și servicii de peste șase miliarde de euro până în 2030
La ediția din 2025 a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, grupul Bosch și-a prezentat cele mai noi produse care ...
România a ajuns la un deficit comercial de 30 de miliarde de euro în primele 11 luni ale anului trecut
România a ajuns la un deficit comercial de 30 de miliarde de euro în primele 11 luni ale anului trecut
În luna noiembrie 2024, exporturile au însumat 8.389,4 milioane euro, iar importurile au însumat 11.227,1 milioane euro, ...