Comisia de Admitere la Tranzacţionare a Bursei de AVlori Bucureşti (BVB) a avizat favorabil admiterea la tranzacţionare pe pe sistemului alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (CAN – ATS), sectorul titluri de capital – Categoria I acţiuni, a acţiunilor emise de Transilvania Leasing IFN SA Brașov, al cărei acţionar majoritar este SIF Transilvania (SIF3).
„Admiterea la tranzacţionare pe baza avizului consultativ favorabil menționat mai sus urmează să fie supusă aprobării Consiliului Bursei, în următoarea ședință“, potrivit rapoertului trimis de BVB redacţiei ECONOMICA.NET.
Deținută în proporție de 64,32% de SIF Transilvania și în proporție de 24,72% de SIF Muntenia, compania a înregistrat profit și a distribuit dividende în ultimii 3 ani, conform exercițiilor financiare depuse.
„Este un exemplu foarte bun dat de SIF-uri și sper că vor continua încurajarea și a altor companii din portofoliu să se listeze pe piața de capital din România,” a afirmat Lucian Anghel, președinte al Bursei de Valori București.
Cu 16 ani de activitate în domeniul serviciilor de creditare și după ce și-a consolidat poziția pe piață – prin realizarea unor fuziuni prin absorbție și prin extinderea rețelei teritoriale – Transilvania Leasing IFN SA alege să se listeze pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB).
Pe termen scurt, compania îşi propune să emită obligațiuni prin ofertă publică adresată investitorilor calificați, iar pe termen lung, să deruleze o ofertă publică inițială pentru admiterea pe piața reglementată, conform prospectului de admitere la tranzacționare, potrivit BVB.
“Ne bucurăm să vedem la Bursa de Valori București o companie cu potențial, care are încredere că instrumentele pieței de capital o vor ajuta să își crească afacerea organic. Sperăm să vedem și alte companii pe ATS în acest an,” a mai declarat Anghel.
Principalele categorii de servicii financiare oferite de Transilvania Leasing IFN SA sunt: leasingul financiar, acordarea de credite, bank assurance și activități de schimb valutar pentru persoanele fizice în legătură cu activitatea de creditare. Clienții companiei sunt reprezentați în proporție de peste 97 de procente de persoane juridice.
Sistemul ATS a fost creat în anul 2010 pentru a oferi IMM-urilor o alternativă flexibilă şi simplificată de listare şi accesul la finanţare prin mecanismele pieţei de capital, fără rigorile cărora trebuie să le facă faţă companiile de pe piaţa principală (denumită şi „reglementată“).