Valoarea totală a dividendelor pe care SIF Transilvania le-ar putea acorda este de 191,12 milioane lei şi reprezintă 90% din profitul net de anul trecut. Propunerea administratorilor va fi discutată în AGA, programată pentru 20 aprilie.
Dosarele de candidatură vor putea fi trimise până pe 13 martie, iar AGEA este programată pentru 20 aprilie, se arată într-un comunicat al companiei transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Spre deosebire de celelalte SIF-uri, AGEA de la SIF Transilvania se poate întruni cu un cvorum de minim 25% din acţiuni. La celelalte patru SIF-uri, cvorumul minim necesar pentru prima convocare este de 75%.
Astfel, dacă acţionarii vor fi de acord cu trecerea la sistemul dualist de conducere, Consiliul de Supraveghere va fi format din 7 persoane, iar Directoratul din cel puţin 3 membri, conform noului act constitutiv propus de administratori.
SIF Transilvania a fost cea mai profitabilă dintre cele cinci SIF-uri şi a încheiat anul trecut cu un câştig record, de 212,4 milioane lei (47,6 milioane euro).
Activul net a scăzut cu 14,33% anul trecut, la 1,14 miliarde lei, în principal ca urmare a vânzării unor pachete de acţiuni Erste şi BRD.
Acţiunile SIF Transilvania au închis sesiunea de vineri la un preţ de 0,72 lei, în creştere 0,91%. La această cotaţie, capitalizarea este de 786,34 milioane lei (179,52 milioane euro).