Silaghi a recunoscut că s-a întâlnit cu Iordache, fiind adus de Remus Şpan ‘pe nepusă masă’ la el acasă

Economica.net
21 08. 2013
137389459817532318175_ovidiu_silaghi_55523700

Silaghi a precizat că nu are date despre acest dosar decât cele din presă şi aşteaptă să fie informat, catalogând ca fiind „aberante” declaraţiile din arest ale lui Nelu Iordache că i-ar fi dat bani.

„Am aici şi data, contractul şi comunicarea care se face către Romstrade pentru rezilierea contractului. Comunicarea se face în 22 noiembrie şi el susţine că în 22 noiembrie, noaptea, mi-ar fi dat banii. Deci, frizează logica. De ce să-mi dea? (…) Într-adevăr, după ce am aflat din presă, am stat să mă gândesc… A venit până la mine acasă, în noaptea respectivă, eu neştiind că el vine. Am vorbit la telefon cu o cunoştinţă de-a mea şi el s-a prezentat pur şi simplu. (…) Fără să-l invit, fără să-l rog, fără să-i cer. Cu domnul Şpan, da”, a afirmat Silaghi.

El a spus că s-a certat la acea vreme cu Remus Şpan, despre care ştie că a fost ofiţer de informaţii.

„A fost un gest urât să mi-l aducă pe astă acasă, aşa, pe nepusă masă. Ce sa fac? Tu, când deschizi uşa şi vezi un om în faţa uşii, ce faci? Nu-l chemi în casă sau ce faci? N-avea nimic, n-avea nicio geantă… De altfel, se poate vedea, cum sunt convins că mai există înregistrările plecării. (…) Totuşi, să treci 200.000 de euro prin controlul de securitate al unui aeroport cred că este o problemă, nu e foarte simplu. Şi sper să mai obţin şi înregistrarea de pe aeroportul Baia Mare de la aterizare”, a mai spus liberalul.

Ovidiu Silaghi a subliniat că omul de afaceri dorea, într-adevăr, să nu i se rezilieze contractul, dar el nu avea cum să se opună rezilierii.

„Procedura se demarase încă de prin mai – iunie, anul trecut, printr-o scrisoare primită de la Comisia Europeană, semnată personal de doamna Sarasola, care răspundea de monitorizarea acestui program în România, scrisoare pe care eu am dus-o la primul-ministru. (…) După acea scrisoare a fost şi controlul OLAF-ului şi DLAF-ului. Deci, rezilierea acestui contract a fost rezultatul a numeroase demersuri, la care nu te mai poţi opune”, a arătat parlamentarul.

Fostul ministru a reiterat că nu i-a cerut şi nu a primit bani, nici de la el, nici de la interpuşi.

Despre întâlnirea cu procurorii DNA, Silaghi a spus că a fost „poate uşor surprinzătoare”.

„În 21 să fii chemat la DNA, când în 23 preşedintele urma să facă anunţul dacă mă numeşte sau nu la Transporturi. Viaţa mea în ultimul an este un lung şir de coincidenţe, adică în ziua în care anul trecut a început campania electorală, ANI mă declara incompatibil, în ziua în care eu câştig procesul cu ANI sunt chemat la DNA, dar în aceeaşi zi mi se scrie citaţia, sunt chemat la DNA într-un alt dosar. În momentul în care sunt anunţat candidat la Ministerul Transporturilor, ANI iarăşi face o plângere la Curtea de Apel Oradea, nejustificată, netemeinică, în afara oricărei proceduri. (…). În 21 sunt chemat la Parchet, asta iarăşi înainte de data de 23, ca în 19 să ceară, tot DNA-ul, Parlamentului începerea urmăririi penale într-un dosar care conţine nişte aberaţii de nu vă puteţi imagina”, a mai afirmat Silaghi.

El a dat asigurări că nu se retrage din viaţa politică. „Nu mă retrag din viaţa politică şi am anunţat că îmi retrag candidatura de ministru. Mi se pare normal să nu pun în încurcătură nici Guvernul Ponta, nici pe preşedintele Crin Antonescu şi nici USL”, a mai spus Silaghi.