Simtel Team vrea să acceseze credite de 100 de milioane de euro pentru centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 100 MWp. Decizia va fi aprobată în AGA din 26 aprilie
„Putem să stăm liniștiţi cu veniturile din acest an şi cele care urmează, deoarece vedem o creștere importanta a cererii pentru serviciile noastre. Am şi publicat un buget de venituri şi cheltuieli extrem de ambițios. Doar că nu ne place să fim comozi si vrem să iniţiem schimbări cu efect pe termen lung. Nu o să fie simplu să convingem băncile sau investitorii pentru obligaţiuni, din contră, dar suntem determinați să facem din Simtel o companie mare, un jucător cu aspirații înalte şi cu impact în domeniul energetic din România şi de ce nu, în regiune”, a declarat Iulian Nedea, unul dintre principalii acţionari ai companiei.
Simtel susţine că beneficiază de un ecosistem unic în România pentru valorificarea potențialului ce îl oferă piaţa. Iulian Nedea arată că la Simtel şi în grupul de firme în care a investit compania, ANT Energy, CSS există toate ingredientele necesare pentru ca firma să opereze şi să prognozeze energia. Mai exact, energia este valorificată prin ANT Energy, iar monitorizarea, controlul şi raportarea sunt realizate prin CSS. „Iată un ecosistem complet de care nicio altă companie din România nu beneficiază”, subliniază Iulian Nedea.
Cele 100 de milioane de euro pe care Simtel vrea să le atragă de la bănci vizează finanțarea construcţiei de centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 100 MWp, care vor aduce venituri stabile și durabile pe termen lung pentru companie. „Un astfel de credit vor face din noi un jucător important în producția de energie verde. Aceste proiecte vor aduce un impact pozitiv asupra stabilității financiare a companiei, mediului şi comunităților în care activăm”, spunea Nedea.
Acţionarul Simtel precizează că o parte din centralele fotovoltaice sunt proiecte dezvoltate de companie, dar „căutăm şi companii ce au deja ATR-uri şi caută parteneri de construcţie/finanţare aşa cum suntem noi, cu care să ne asociem pentru a valorifica la maxim proiectele pe care le-au dezvoltat”.
Completările aduse pentru cele două şedinte reunite AGEA&AGOA convocate pentru data de 25/26 aprilie 2023 au fost depuse la BVB pe 11 aprilie şi pot fi consultate aici