Liderul sindicaliştilor, Florin Rogobete, a declarat pentru Agerpres că aceştia au luat respectiva decizie, întrucât sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale pe luna octombrie şi că administratorul judiciar Tudor & Asociaţii a impus un program de reorganizare ireal al RAAN.
‘Regia se află în insolvenţă din septembrie 2013. Administratorul judiciar tergiversează semnarea contractului colectiv de muncă’, a afirmat Rogobete.
În context, el a arătat că planul de reorganizare a RAAN prevede dublarea producţiilor de apă grea, energie electrică şi termică, fără însă a asigura fondurile băneşti necesare şi nici condiţii de muncă corespunzătoare pentru angajaţi.
‘Cerem modificarea acestui plan care cu siguranţă va duce RAAN în faliment. Cerem intervenţia Ministerului Economiei şi a celorlalte instituţii ale statului. Nu mai putem asista la tot felul de inginerii financiare. RAAN trebuie salvat cu soluţii inteligente, nu cu disponibilizări de personal sau cu plăţi efectuate fără niciun fel de raţiune’, a precizat Rogobete.