„Nu a spus nici că se poate, nici că nu se poate. A rămas că se calculează şi că vom face analize legate de acest lucru, dar a recunoscut că majorarea salariului minim este benefică pentru bugetul de stat întrucât este o creştere substanţială ca venit la bugetul de stat. Grija pe care doamna ministru a Muncii o exprimă este că avem aceeaşi reclamă veche că creşterea substanţială a salariului minim conduce la pierderea locurilor de muncă şi la pierderea de întreprinderi. Adică închidere de întreprinderi. I-am explicat că în ultimii 20 de ani am avut în diferite perioade diferite creşteri de salariu minim, în anumite momente au fost chiar creşteri de 20 – 25%, dar statistica, practica, arată că niciodată numărul de salariaţi nu s-a modificat în ansamblu, că în acelaşi timp numărul de întreprinderi a crescut continuu. Deci ideea că salariul minim este cel care subminează existenţa întreprinderilor este cea mai mică. Practic, ceea ce s-a ridicat în timpul discuţiilor este că majorarea preţurilor la energia electrică, care afectează substanţial bugetul familiei, dar afectează mult mai important sistemul economic, adică operatorii economici şi a rămas ca să se facă o discuţie specială pe acest subiect prin venirea miniştrilor implicaţi în principal ministrul Energiei, dar şi instituţiilor care într-o formă sau alta sunt implicate în controlul preţului la energia electrică. Mă refer tot ce e energie, şi electrică şi calorică, pentru că sunt afectate şi una şi alta”, a spus Bogdan Hossu întrebat de reacţia premierului.
El a menţionat că solicitarea a fost de majorare a salariului minim cu 250 de lei brut, ceea ce înseamnă 143 de lei net.
Bogdan Hossu a precizat că pe tema consumatorului vulnerabil se va organiza o şedinţă specială, precum şi una pe tema sectorului de apărare, ca urmare a manifestărilor de marţi.
Conform ultimelor statistici, aproximativ 1,5 miliaone de români primesc salariul minim pe economie.