Costurile materiale vor fi reduse cu zece miliarde de dolari (8,5 miliarde de euro), iar cele cu tehnologia cu patru miliarde de dolari, prin noi acorduri cu furnizorii, reducerea prototipurilor şi a timpului de dezvoltare a produselor. Până în anul 2022, cheltuielile cu motoarele cu ardere internă vor fi reduse cu o treime, în timp ce investiţiile în electrificare, estimate până acum la 4,5 miliarde de dolari, vor fi majorate. Alte şapte miliarde de dolari vor fi alocate SUV-urilor şi camioanelor, care sunt mai profitabile.
‘Facem eforturi pentru a afla ce înseamnă pentru noi electrificarea. Le-am spus din timp că vrem să fim parte din acest proces’, a afirmat vicepreşedintele UAW, Jimmy Settles, care este şi şeful sindicatului Ford. Acesta a adăugat că ‘până în acest moment cei de la Ford au fost de acord că este în interesul companiei şi al angajaţilor să fim parte din proces’.
Settles a explicat că s-a întâlnit, recent, cu Hackett, care vrea să găsească noi oportunităţi pentru angajaţii UAW în acest proces de trecere la vehicule electrice.
‘Asamblarea maşinilor ar putea fi diferită, dar şeful Ford nu vrea să facă concedieri. Este consecvent în declaraţii şi sunt optimist că-şi va respecta angajamentele’, a declarat Hackett.
În următorii cinci ani, Ford intenţionează să lanseze 13 vehicule electrice sau hibride.
Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.