Luna aceasta, greva personalului navigant a costat Lufthansa zeci de milioane de euro, a afectat în jur de 550.000 de pasageri şi a forţat anularea unui număr de aproximativ 4.700 de zboruri.
Lufthansa a luat la cunoştinţă ‘cu consternare’ de informaţiile privind greva, după ce compania a invitat toate sindicatele implicate la o întâlnire pe data de 2 decembrie.
Deoarece conducerea companiei nu a reacţionat la cererea UFO privind negocieri extinse în cazul revendicărilor salariaţilor, greva va continua, a anunţat Baublies, fără a preciza ce zboruri vor fi afectate.
Luni, acţiunile Lufthansa au scăzut la Bursa de la Frankfurt cu 1,9%, la 13,47 euro.
Lufthansa a demarat negocierile cu diferite categorii de salariaţi încercând să micşoreze costurile pentru a putea concura cu companiile low-cost, dar şi cu transportatorii din Golful Persic.
Lufthansa a oferit personalului navigant posibilitatea de a continua să se pensioneze la vârsta de 55 de ani, dar cu condiţia modificării sistemului de pensii, astfel încât majorările anuale să nu fie garantate, ci să fie în funcţie de evoluţiile pieţei. Aceasta înseamnă că, în situaţia scăderii pieţelor, contribuţiile la fondurile de pensii ale personalului navigant se reduc.
Conducerea Lufthansa vrea să înfiinţeze o nouă divizie low-cost, numită Eurowings, cu sediul în Austria, care va plăti salarii mai mici decât în Germania şi, de asemenea, va prelua o parte din rute în cadrul reorganizării operaţiunilor grupului.
Lufthansa se confruntă cu dificultăţi în urma concurenţei venite de la companiile low-cost, precum easyJet şi Ryanair, şi a companiei Etihad, din Orientul Mijlociu, care a preluat o participaţie în grupul german Air Berlin.