„Din punct de vedere al efectivelor actuale şi dacă ţinem în fiinţă aceleaşi unităţi de poliţie, nu este posibil. În mediul rural, şi poliţiile de transporturi feroviar şi naval, cu certitudine nu este posibil. Acum funcţionăm în mediul rural şi în poliţiile de transporturi feroviar şi naval 80 la sută pe sistem de avarie, cu un singur om pe schimb. Schimbul doi şi trei de regulă este asigurat de un singur poliţist, din lipsă de efective”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.
Sindicalistul a precizat că sunt două modalităţi pentru ca patrularea să nu se mai facă cu un singur om: ori se restrâng posturile de poliţie teritoriale, ceea ce înseamnă închiderea unora dintre acestea, ori se angajează oameni.
„Pentru viitor trebuie diminuat deficitul de personal. Pe noi ne-a chemat doamna ministru luni la o discuţie pe tema asta. Ar trebui o reanaliză a acestor posturi de poliţie din rural şi o comasare a lor cu un anumit grafic de patrulare unde să formezi din minim doi poliţişti tura de serviciu. Să cooptăm şi Jandarmeria, mă gândesc la o acţiune comună cu Jandarmeria, să ne ajute în mediul rural. Soluţia clară, optimă este de angajare de oameni. Noi cârpim, folosim tertipuri de termen scurt ca să încercăm să rezolvăm, dar nu ţine, nu sunt oameni. În momentul ăsta, cu 20.000 de oameni la nivel de ţară cred că putem să respirăm cât de cât uşuraţi şi să formăm aceste patrule în rural, în poliţie transporturi, ordine publică. 20.000 de oameni ca să funcţionăm cu doi poliţişti pe tură”, a mai spus Dumitru Coarnă. Citește mai multe pe Mediafax.ro.