Singura bancă maghiară din România a trecut pe profit
Profitul operaţional al băncii s-a dublat de la un an la altul şi a înregistrat o creştere de 20% de la un trimestru la altul, ajungând la valoarea actuală de 36,6 milioane de lei.
Conform raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta, subsidiara din România a OTP Group a încheiat primul trimestru cu active totale de 6,501 miliarde de lei, în primul trimestru din 2014.
‘Îmbunătăţirea semnificativă a rezultatelor faţă de trimestrul precedent este datorată în principal creşterii veniturilor băncii, concomitent cu menţinerea costurilor sub control şi scăderea costului riscurilor’, explică banca.
Datorită campaniilor la creditele de nevoi personale şi a evoluţiei treptate a canalelor de vânzări, volumul creditelor acordate persoanelor fizice şi IMM-urilor a atins cifra de 4,713 miliarde de lei, marcând o creştere de 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Volumul agregat al creditelor pentru companiile mari a crescut cu 4% de la un an la altul, atingând valoarea de 1,380 miliarde de lei.
Succesul colectării depozitelor retail s-a tradus printr-o extindere a volumelor cu 6% faţă de finalul lui 2013 şi cu 2% raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, acestea ajungând la 2,284 miliarde de lei.
Veniturile nete ale OTP Group, ajustate la efectul cursului de schimb valutar, însumează 35,3 miliarde forinţi, marcând astfel o îmbunătăţire a venitului operaţional.
La nivelul grupului, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de sucursalele din România şi Serbia, care au raportat cea mai dinamică creştere a profitului, atingând cifra de 1 miliard de forinţi (14,9 milioane de lei – România), respectiv 136 milioane de forinţi. Cu excepţa subsidiarelor din Ucraina şi Rusia, toate celelalte subsidiare ale OTP Group au înregistrat profit în primul trimestru din 2014.
OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare.
Banca oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.
AGERPRES